SKAPTE FORVIRRING:  Kyra på bildet visste ikke helt hva som foregikk da de i juni fikk besøk av en fem dager gammel sel. Foto: Skegness Natureland
SKAPTE FORVIRRING: Kyra på bildet visste ikke helt hva som foregikk da de i juni fikk besøk av en fem dager gammel sel. Foto: Skegness NaturelandVis mer

Selungen «Celebration» ble reddet opp av et jorde fylt av nysgjerrige kyr

Ble plukket opp av forbipasserende etter å ha skylt i land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sommer-Lincolnshire kan by på så mangt, men en liten selunge omgitt av et tredjetalls forvirrede kyr er neppe noe hverdagslig syn noe sted i verden.

Det var nettopp det turisten Ian Ellis så da han skuet over et jorde i Frampton Marsh med en kikkert, ifølge Independent.

Var bare fem dager gammel I frykt for at kyra skulle bli for nærgående, kontaktet han det lokale selreservatet som forklarte han hvordan han skulle flytte selen ut av det den farlige åkeren.

Så kom de for å hente den lille selen, som ifølge Natureland Skegness skal ha blitt skylt i land og på den måten mistet kontakten med moren sin.

Deretter forvillet den seg inn i ukjent terreng.

 REDDET:  Skegness Natureland fryktet det verste når selen Celebration ble funnet omringet av tretti kyr. Den lille selungen skal nå være på bedringens vei, ifølge selreservatet. Foto: Skegness Natureland
REDDET: Skegness Natureland fryktet det verste når selen Celebration ble funnet omringet av tretti kyr. Den lille selungen skal nå være på bedringens vei, ifølge selreservatet. Foto: Skegness Natureland Vis mer

- Hovedproblemet hennes var at hun bare var fem dager gammel da hun mistet moren sin. Celebration var sulten og dehydrert, og hadde mistet mye vekt. Derfor dro vi rett til dyrlegen, sier Richard Yeadon, direktør for Natureland selreservat i Skegness.

Skal tilbake til havet Yeadon sier til Dagbladet at den selungen nå har fått i seg næring og væske, noe som er viktig for selreservatets endelige målsetning for Celebration.

- Når hun veier opp mot 30 kilo og er fullt rehabilitert kan hun klare seg på egenhånd. Da slipper vi henne ut, sier Yeadon om selen som fikk navnet sitt i forbindelse med femtiårsjubileumet til Natureland.

 REDNINGSMANN:  Ian Ellis fant selungen Celebration på et kujorde. Foto: Skegness Natureland
REDNINGSMANN: Ian Ellis fant selungen Celebration på et kujorde. Foto: Skegness Natureland Vis mer