Valget i Danmark:

«Selv et mirakel er kanskje ikke nok»

Det går mot valgthriller i Danmark, men det kommer ikke nødvendigvis til å skje som følge av stemmegivningen.

DEBATT: Mette Frederiksen (SD), Morten Østergaard (Radikale Venstre), Lars Løkke Rasmussen (Venstre) og Pia Olsen Dyhr (SF) under partilederdebatten i kveld. Foto: Mads Claus Rasmussen / NTB Scanpix
DEBATT: Mette Frederiksen (SD), Morten Østergaard (Radikale Venstre), Lars Løkke Rasmussen (Venstre) og Pia Olsen Dyhr (SF) under partilederdebatten i kveld. Foto: Mads Claus Rasmussen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagen før det danske valget slapp statsminister Lars Løkke Rasmussen, leder for partiet Venstre, ei bombe som muligens først går av etter at valgresultatene er klare.

Han oppløste nemlig den borgerlig-liberale regjeringen som i dag styrer Danmark, og er nå åpen for - og vil arbeide for - å danne regjering i sentrum på tvers av de politiske skillelinjene.

- Jeg har kommet til den konklusjonen at hvis Venstre får et sterkere mandat i morgen, så skal jeg bruke all energi, kompetanse og erfaring på å undersøke om det kan være mulig å danne en regjering med ansvarlige partier over midten, sa Rasmussen til dansk TV 2 tidligere i dag.

Selv om de siste målingene fra i kveld viser at Rasmussens Venstre etter alt å dømme vil gjøre et godt valg i morgen, ser ikke det ut til å være nok, bemerker den danske avisa BT.

«Selv et mirakel er kanskje ikke nok til at han får beholde statsministerposten», skriver de om YouGov-målinga de presenterer i kveld.

Rødt flertall

Den røde blokken i dansk politikk - som består av Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti (SF), Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet - ligger nå an til å få 95 mandater mot den blå blokkens 80 mandater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer