- Selv Gahr Støre trenger råd

Per-Kristian Foss (H) mener Støre-saken skader tilliten til departementene.

KRITISK: Høyres representant i  Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite, Per-Kristian Foss (H), mener Gahr Støre burde tatt en habilitetsvurdering. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KRITISK: Høyres representant i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite, Per-Kristian Foss (H), mener Gahr Støre burde tatt en habilitetsvurdering. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag kunne Dagbladet avsløre at utenriksminister Jonas Gahr Støre ga seks UD-millioner til stiftelsen til redervenn og milliardær, Felix Tschudi.

Høyres representant i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Per-Kristian Foss, sier at Støre-saken vil bli en del i granskingen til kontroll- og konstitusjonskomiteen.

- Det er helt naturlig at denne saken vil bli en del av granskingen, forteller Foss.

- For meg er det åpenbart at Gahr Støre burde vurdert sin habilitet. Det er ikke godt nok at Gahr Støre selv ikke fant behov for habilitetsvurdering. Når det er snakk om et så nært forhold er det klart at en slik vurdering burde blitt tatt, sier Foss.

Mønster av vennskapsvurderinger - Vi har sett et mønster av vennskapsvurderinger den siste tiden, med tanke på Lysbakken, Aasland og nå Gahr Støre. Man skal ikke tro man er trygg i en flertalsregjering, mener Foss.

Foss mener at det er viktig for tilliten til departementene at det blir gjort en habilitetsvurdering.

- Selv Jonas Gahr Støre trenger råd, sier Foss til Dagbladet.

Vil ha en klarere Stoltenberg Foss mener at statsminister Jens Stoltenberg må gi klarere pålegg rundt habilitetsspørsmålet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer