Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Selv ikke en mann så høy på seg selv som meg, tror dette primært skyldes «Nei til salg av Norge»

Men Ingebrigt Steen Jensen tror aksjonen kan ha bidratt.

- DET NYTTA: KrF og Venstre ble enige om at det ikke gis nedsalg i Kongsberg gruppen, Flytoget og Statsskog nå. Stabæk-general Ingebrigt Steen Jensen, som forrige uke relanserte slagordet «Nei til salg av Norge» sier han tror «noen jubler over avgjørelsen, og at andre tenker at engasjementet har nyttet». - Jeg gjør begge deler, sier Steen jensen til Dagbladet. Foto:  Erik Berglund / Dagbladet
- DET NYTTA: KrF og Venstre ble enige om at det ikke gis nedsalg i Kongsberg gruppen, Flytoget og Statsskog nå. Stabæk-general Ingebrigt Steen Jensen, som forrige uke relanserte slagordet «Nei til salg av Norge» sier han tror «noen jubler over avgjørelsen, og at andre tenker at engasjementet har nyttet». - Jeg gjør begge deler, sier Steen jensen til Dagbladet. Foto: Erik Berglund / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag ble det klart at KrF og Venstre og regjeringspartiene er blitt enige om at det ikke gis fullmakt til nedsalg i Kongsberg Gruppen, Flytoget og Statskog nå.

Det er flertall for nedsalg i Telenor, men fullmakten blir vedtatt med forsikringer om at kritisk infrastruktur blir ivaretatt.

Reklameguru Ingebrigt Steen-Jensen, som forrige uke relanserte valgkampvedtaket «Nei til salg av Norge», sier dette er veldig gode nyheter.

- Dette er bra for nasjonen, tror jeg. Samtidig er det fantastisk at man kan reversere eller snu på noe som tilsynelatende så ut som det skulle gjennomføres, sier Steen Jensen til Dagbladet.

- Ikke så høy på meg selv Gruppa «Nei til salg av Norge» på Facebook har på under ei uke fått mer enn 25 000 likerklikk. Det var over all forventning, sier Steen Jensen.

- Jeg hadde aldri trodd det skulle ta så av. Responsen har voldsom.

- Men selv ikke en mann så høy på seg selv som meg tror at dette primært skyldes «Nei til salg av Norge»-aksjonen, men jeg tror den bidratt, sier han.

Han understreker at det ikke bare er han som har stått i bresjen mot regjeringens forslag om å selge statseide bedrifter som
Flytoget, Ambita (tidl Norsk eiendomsinformasjon), Baneservice, oppdrettselskapet Cermaq (solgt til japanske eiere), eiendomsselskapet Entra Holding, Mesta (tidl. Statens Vegvesen), SAS og Veterinærmedisinsk Oppdragssenter (Veso).

- Jubler og tenker det nytta - Til sammen har hundre tusen nordmenn sluttet seg til ulike aksjoner - og uansett er det ikke så farlig hva det er som skyldes politikernes avgjørelse, når resultatet er blitt som det er blitt, sier han.

Han sier han tror «noen jubler over avgjørelsen, og at andre tenker at engasjementet har nyttet».

- Jeg gjør begge deler, sier han.

- Stor, tom tønne Ikke alle har vært positive til Steen Jensens spontanbevegelse. En av kritikerne har vært historiker Jon Hustad, som sa til Dagbladet at han alltid er skeptisk til Steen Jensen.

- Ingebrigt Steen-Jensen er jeg skeptisk til 24 timer i døgnet. Han kan ikke svare for seg. Han er en stor, tom tønne, sa Jon Hustad, og fortsatte:

- «Nei til salg av Norge» er ikke noe godt slagord. Ta Flytoget; for 20 år siden hadde vi ikke Flytoget, var Norge mindre Norge da? En rekke av disse selskapene finnes det ikke noe norsk ved. Hva er særnorsk med et eiendomsselskap? Hva er det ved disse selskapene som gjør at vi blir mindre Norge hvis de eies av andre?

- Bare moro Steen Jensen sier til Dagbladet i dag at denne typen kritikk på ingen måte har påvirket ham.

- Jeg har hatt VIF-Klanen å hanskes med i 20 år, så dette er ingenting. Dette har bare vært moro. Det har vært en morsom og fasinerende uke, sier han.