- Selv om de ikke henretter ham kan de finne på å drepe ham i fengselet

Pappaen til Marho (10) bor i Trondheim, men risikerer dødsstraff i Etiopia.

SAVNER PAPPA: Det er uvisse dager for denne etiopiske familien i Trondheim. Den 52 år gamle familifaren Okello Akuay Ochalla sitter arrestert i Etiopia, anklaget for terrorvirksomhet. Utfallet av en retssak er helt uviss, men kan ende i døsstraff. Sønnen Akway Okello Akway (18, f.v.) kona Obo Adwo Omot (37) sønnen Marho Okello Akway (10) og datteren Nuye Okello Akway (12) håper faren snart er trygt hjemme igjen. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD
SAVNER PAPPA: Det er uvisse dager for denne etiopiske familien i Trondheim. Den 52 år gamle familifaren Okello Akuay Ochalla sitter arrestert i Etiopia, anklaget for terrorvirksomhet. Utfallet av en retssak er helt uviss, men kan ende i døsstraff. Sønnen Akway Okello Akway (18, f.v.) kona Obo Adwo Omot (37) sønnen Marho Okello Akway (10) og datteren Nuye Okello Akway (12) håper faren snart er trygt hjemme igjen. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): I en bygård midt i Trondheim sentrum sitter to trøtte barn. Nuye (12) har spilt fotballcup for bylaget Trond hele dagen og er helt utslitt.

Lillebroren Marho (10) har bare vært hjemme og lekt. Begge har mye å tenke på, for faren deres er i alvorlig fare.

Både Amnesty International og Human Rights Watch forteller til Dagbladet at nordmannen Okello Akuay Ochalla (52) risikerer å bli dømt til døden i Etiopia. På tirsdag er han kalt inn til et rettsmøte, men det er usikkert om møtet faktisk er rettssaken hans som starter.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer