Selv om de tjener like mye og jobber like lenge - vil en av dem få én million mer i pensjon

Dette er vinnerne og taperne av pensjonsreformen.

VINNER OG TAPER: Arkitekter som Jonas Sommerseth kommer godt ut av det med dagens pensjonsordning, mens kokker som Lasse Asthøy kan vente seg mye mindre i pensjon selv om begge har jobbet like lenge.  Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
VINNER OG TAPER: Arkitekter som Jonas Sommerseth kommer godt ut av det med dagens pensjonsordning, mens kokker som Lasse Asthøy kan vente seg mye mindre i pensjon selv om begge har jobbet like lenge. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På restauranten Smia Galleri i Oslo, er Lasse Asthøy (23) for lengst i gang med arbeidslivet og med arbeidsdagen. Han er kokk, og har hektiske dager bak grytene.

Samtidig, på Sagene, forbereder Jonas Sommerseth (28) seg på sin karriere med sommerjobb hos arkitektkontoret Stein Halvorsen. Det er ennå en stund til han er ferdig med sine studier. 

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer