IKKE POST I DAG:   Postmann Knut Pålsvik slapp ikke inn med sin daglige postbunke da han kom til Kinas ambassade i Tuengen alle 2B på Frogner i dag, en halv time etter at fredsprisvinneren var publisert.  FOTO: JON TERJE HELLGREN HANSEN.
IKKE POST I DAG: Postmann Knut Pålsvik slapp ikke inn med sin daglige postbunke da han kom til Kinas ambassade i Tuengen alle 2B på Frogner i dag, en halv time etter at fredsprisvinneren var publisert. FOTO: JON TERJE HELLGREN HANSEN.Vis mer

Selv postmannen slapp ikke inn til Kinas ambassade

Taust i Tuengen allé 2B etter fredsprisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Kinas ambassade i Oslo har foreløpig forholdt seg taus om utdelingen av Nobels fredspris til den kinesiske regimekritikeren Liu Xiaobo.

TV2, NRK og Dagbladet har ventet utenfor ambassaden i Tuengen allé 2B siden før offentgjøringen klokka 11.00.

Selv postmannen slapp ikke inn når han kom med sin daglige postleveranse. 

-Det pleier ikke å være noe problem å komme inn her, men i dag ser det ut til å være vanskelig. Kanskje de er redde for dere, sier postmann Knut Pålsvik til Dagbladet og peker på pressefolkene utenfor ambassaden.
En time etter at prisvinnerens navn ble kjent, er det fortsatt ingen respons når media ringer på klokka ved den låste porten.

- Går på refleks - Det kommer neppe noen reaksjon før det eventuelt kommer en uttalelse fra toppene i Beijing. Det kinesiske handlingsmønsteret har ikke endret seg, det går fortsatt på refleks, sier journalist og Kina-ekspert Torbjørn Færøvik til Dagbladet.

Han har ventet utenfor ambassaden sammen med TV2.