MISTILLIT:  Kong Juan Carlos på vei fra sykehus 18. april 2012 etter at han ble skadd under elefantjakt i Botswana. Han måtte beklage at han hadde dratt på ferie mens landet var i krise. En fersk meningsmåling gir ny motbør for spanskekongen. Foto: Andrea Comas/REUTERS/NTB Scanpix.
MISTILLIT: Kong Juan Carlos på vei fra sykehus 18. april 2012 etter at han ble skadd under elefantjakt i Botswana. Han måtte beklage at han hadde dratt på ferie mens landet var i krise. En fersk meningsmåling gir ny motbør for spanskekongen. Foto: Andrea Comas/REUTERS/NTB Scanpix.Vis mer

Selv skattefuten mer populær enn kongen

Dårligste meningsmåling noen gang for Juan Carlos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et flertall svarer i en meningsmåling i Spania at de er misfornøyd med kong Juan Carlos.

53 prosent gir uttrykk for misnøye med monarken i målingen som er gjort for avisa El Pais. Andelen som svarer at de er positive til Juan Carlos, er på 42 prosent.

Dette er den laveste oppslutningen kongen har fått i en meningsmåling noensinne.

Selv skatteinnkreverne i kriserammede Spania er nå bedre likt enn Juan Carlos.

Bakgrunnen for den 75 år gamle kongens dalende popularitet er hans vennskap med unge kvinner, hans forkjærlighet for elefantjakt mens folket er rammet av økonomisk krise, samt anklager om korrupsjon.

Bedrageri og skatteunndragelser Korrupsjonsbeskyldningene er først og fremst rettet mot kongens svigersønn, den tidligere håndballstjernen Iñaki Urdangarín, som er gift med prinsesse Cristina.

Prinsessen ble i forrige uke siktet for medvirkning til bedrageri og skatteunndragelser i en rettssak mot ektemannen.

Dette skjedde imidlertid etter at den nye spørreundersøkelsen var fullført.

At Juan Carlos i fjor valgte å dra på ferie til Botswana for å jakte elefanter, samtidig som Spania er inne i en dyp økonomisk krise, bidro heller ikke til å bedre omdømmet hans.

Tidligere har kongen nytt stor respekt for sin rolle da diktaturet ble avviklet og demokrati innført i Spania på begynnelsen av 1980-tallet.

(NTB-AFP-Reuters).