Selvbetjent lensmannskontor

TVEDESTRAND (Dagbladet): Tyveriofferet Stig Hustuft lurer på om Tvedestrand lensmannskontor har begynt med full selvbetjening. I går fant han døra åpen og kontoret tomt for folk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke hver dag det er fritt fram hos politiet, men det var åpne dører på Tvedestrand lensmannskontor i går.

Stig Hustuft trodde knapt sine egne øyne da han oppsøkte lensmannskontoret.

- Det er helt sykt. Her har de virkelig driti seg ut, sier han.

Anmelde innbrudd

Hustuft hadde innbrudd i bilen i helga, og ble frastjålet en lommebok. Derfor dro han til lensmannen for å anmelde tyveriet. Sammen med kameraten Trond Viebeto kjørte han til lensmannen for å anmelde tyveriet. På døra sto en lapp om at kontoret er stengt lørdag og søndag. Hustuft tok i døra, og den gled opp.

- Alt var åpent. Ingen alarm og ingen folk var å se der, det var bare å gå rett inn. De var heldige med at vi er ordentlige folk. Her er det jo datamaskiner og journaler som hvem som helst kunne tatt, sier han hoderystende.

En glipp

Lensmann Reidar Kjelstrup kan bare bekrefte den noe pinlige historien.

- Eneste forklaring er at det har det skjedd en forglemmelse i travelheten, sier han.

- Og det er første og siste gang det skjer?

- Nå har jeg vært her siden 1972, og kan aldri huske at noe liknende har skjedd. Blir det like lenge til neste gang det skjer, så får vi leve med det, sier han, men legger til at rutinene vil bli gjennomgått så dette ikke skjer igjen.

- Heldigvis har de fleste som kommer på lensmannskontorets dør ingen onde hensikter, slik at dette gikk bra. Det er en travel årstid, vakthavende har hatt det travelt, og så har glippen skjedd, sier Kjelstrup.

Ingen kake

Porsgrunnsmannen Stig Hustuft er i Tvedestrand på hyttetur, men lensmannskontorets hjelp vil han klare seg uten fra nå av:

- Her må du jo betjene deg selv! Det jo ikke folk her, sier han med en liten latter.

På bordet på stasjonen lå det for øvrig en lapp med følgende opplysning: «Det er kake i kjøleskapet.» Heller ikke den beskjeden stemte.

- Det var ikke noe kake der, sier Stig Hustuft.