-Selvfølgelig kan de ikke bore i korallområdet

Når bunntråling er forbudt, må oljeboring også være det, mener Fiskeridepartementet.

NORSKE KORALLER: Sjøtre og medusahode. Foto: Mareano/ Havforskningsinstituttet.
NORSKE KORALLER: Sjøtre og medusahode. Foto: Mareano/ Havforskningsinstituttet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fiskeri- og kystdepartementet mener at korallområdet på Sularyggen ikke bør åpnes for prøveboring, siden området er vernet for bunntråling.

-Må vi ta hensyn til naturverdier, så må vi det, sier statssekretær Vidar Ulriksen i Fiskeri- og kystdepartmentet til Dagbladet.no.

Dagbladet.no skrev i helga at Olje- og energidepartementet har gitt tillatelse til prøveboring i et vernet korallområde utenfor kysten av Sør-Trøndelag.

Dyphavskorallene er unike på verdensbasis, nasjonalt vernet for bunntråling og nominert av norske myndigheter til internasjonalt verneområde under OSPAR-konvensjonen.

Statssekretær Robin Martin Kåss i Olje- og energidepartementet sier det ikke vil være fare for skader på korallrevet som ikke kan tolereres. Korallekspert ved Havforskningsinstituttet, Jan Helge Fosså, mener derimot at de spesielle korallene ikke skal tåle noe som helst av menneskelig aktivitet.Vidar Ulriksen i Fiskeridepartementet er opptatt av at fiskerinæringa og oljenæringa skal behandles likt.

-Det må være strenge krav til all aktivitet i området. Selvfølgelig kan det ikke bli snakk om å tillate noe i det området det er koraller i, og det sier seg selv at vi er interessert i å ha samme regler for all aktivitet for å verne korallene. Hvis naturverdier skal vernes, er det likegyldig hvilke næringsinteresser som må gå til sides. Det er vel ingen som ønsker å gjøre forskjell på næringsaktivitet, sier Ulriksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer