- Selvfølgelig kan dere kalle meg Hillary

Kamzy og andre Utøya-overlevende i svært uformelt møte med USAs utenriksminister.

 KAMZY MØTER HILLARY:  Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam og Hillary Clinton håndhilser hjertelig under møtet i Oslo rådhus mellom den amerikanske utenriksministeren og sentralstyret i AUF. Statssekretær Gry Larsen helt til høyre, Hilde F. Fjeldstad mellom Kamzy og Hillary - og til venstre Jan Christian Vestre og Mari West.   Foto: Andrea Gjestvang, UD.
KAMZY MØTER HILLARY: Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam og Hillary Clinton håndhilser hjertelig under møtet i Oslo rådhus mellom den amerikanske utenriksministeren og sentralstyret i AUF. Statssekretær Gry Larsen helt til høyre, Hilde F. Fjeldstad mellom Kamzy og Hillary - og til venstre Jan Christian Vestre og Mari West. Foto: Andrea Gjestvang, UD.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det var en utrolig stor ære å møte en så stor kvinnelig politiker. Vanligvis er det jo menn som har slike roller. Og så var vi på fornavn hele tiden. Selvfølgelig kan dere kalle meg Hillary, sa hun!

AUF-sentralstyremedlem, Utøya-overlevende og Dagbladet-spaltist fra rettssaken, Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (24), er i perlehumør etter møtet med Hillary Clinton (64).

Den amerikanske utenriksministeren møtte 12 av 14 sentralstyremedlemmer i AUF sammen med USAs ambassadør i Norge, Barry White, og statssekretær Gry Larsen i Utenriksdepartementet rundt et bord i Munch-rommet i Oslo rådhus.

To av de tillitsvalgte AUFerne manglet. Christopher Pereau ble drept på Utøya. Fredric Holen Bjørdal kunne ikke i dag.

Ville prate ferdig
Det ble en minnerik halvtime der utenriksministerens følge begynte å vise tegn når klokka dro seg mot 30 minutter. Men Hillary ville prate ferdig.

- Hun var veldig opptatt av hvordan vi hadde det og hvordan vi har greid oss i tiden etter det som skjedde. Og vi var tydelige på at vi vil ta Utøya tilbake. Og så pratet vi om ekstremisme, inkluderingspolitikk og miljø, ja det meste.

 - Hun virket veldig nær og interessert hele tiden. Det var Gry Larsen som spurte helt i starten om vi kunne kalle henne Hillary. Og «of course» kom før vi rakk å blunke, sier Kamzy til Dagbladet om den minnerike, drøye halvtimen.