- Selvfølgelig vil de skyte på regjeringen

Næringsministeren svarte på opposisjonskritikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Næringsminister Dag Terje Andersen møtte pressen i ettermiddag etter at Hydros styreleder Jan Reinås trakk seg tidligere i dag. Reinås forklarte at han følte seg presset til å gå av, noe Andersen tilbakeviste.

- Realt å si fra

- Jeg har vært opptatt av at styret har tillit og at styreformannen har tillit. Jeg syns det var realt å si fra når han ikke lenger har tillit forklarte Andersen.

Han var i samtaler med den avgåtte styrelederen fredag kveld og lørdag.

- Jeg har sagt at det var vår vurdering at han ikke lenger ville ha vår tillit, forklarer Andersen.

Kritisk opposisjon

Flere i opposisjonen mot regjeringen har vært kritiske til håndteringen av opsjonsutbetalingene i Hydro og i dag forlangte Framskrittspartiets leder Siv Jensen at næringsminister Andersen tar sin hatt og går.

Dag Terje Andersen er ikke enig.

TAR IKKE KRITIKKEN: Næringsminister Dag Terje Andersen tar ikke kritikk fra opposisjonen etter opsjonsbråket i Hydro. Foto: Sarah Johannessen/Scanpix
TAR IKKE KRITIKKEN: Næringsminister Dag Terje Andersen tar ikke kritikk fra opposisjonen etter opsjonsbråket i Hydro. Foto: Sarah Johannessen/Scanpix Vis mer

- Selvfølgelig vil de skyte på regjeringen. De gir inntrykk av at vi visste om dette, men vi var ikke informert om de fire punktene som kom fram i rapporten på fredag. Vi har sagt at det skulle gjøres så rimelig som mulig og BA-HRs rapport mener dette kunne vært gjort på en annen måte.


Næringsministeren har full tillit til Hydros nye styreleder, Elisabeth Grieg.
- Hun er en erfaren styreleder gjennom mange år og jeg har full tillit til henne.

Resten av styret fortsetter som før fram til bedriftsforsamlingen i oktober.