- Selvgode og høye på seg selv

Audun Lysbakken med bredside mot Venstre i regjering. SV-toppen mener partiet må begynne å oppføre seg mer som Frp.

- SELVGODE: SVs Audun Lysbakken mener Abid Raja og Venstre nå framstår selvgode på vegne av klimapolitikken, og at de ikke har noen som helst grunn til det. Foto: NTB Scanpix
- SELVGODE: SVs Audun Lysbakken mener Abid Raja og Venstre nå framstår selvgode på vegne av klimapolitikken, og at de ikke har noen som helst grunn til det. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I det borgerlige regjeringssamarbeidet har partiet Venstre, som i lang tid har slitt tungt på meningsmålingene, den samme rollen i klimapolitikken Sosialistisk Venstreparti (SV) hadde under de rødgrønne:

De har statsrådsposten, og ser på seg selv som regjeringens mest offensive klimaparti.

Utfordringene det byr på må Venstre begynne å snakke ærlig om, mener SV-leder Audun Lysbakken. Han sier til Dagbladet at han synes Venstre har begynt å framstå selvgode.

- På grunn av styrkeforholdet i regjeringen har jeg har full respekt for at Venstre ikke kan få til alt som trengs for klimaet. Men jeg mener det er grådig viktig at vi har miljøpartier som er ærlige om hvor stor utfordringene er, sier Lysbakken til Dagbladet.

Slik Lysbakken husker det, var ikke SV redde for å si fra når de gikk på nederlag i samarbeidet med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

- Jeg har sansen for Venstre, og vi står sammen i mange saker. Men etter at de kom i regjering, har de dessverre sluttet å framstå utålmodige på vegne av klimaet. I stedet har de begynt å virke fornøyde og selvgode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer