Selvkritikk i mediene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Shabana Rehman og Raheela Kokab Chaudhry har i to artikler i Dagbladet grundig slått fast at verken denne avis eller andre sentrale redaksjoner i den norske medieverden har ansatt særlig mange nordmenn med innvandrerbakgrunn. Det er en påvisning som ikke kan tilbakevises, bare gjøres noe med.

Situasjonen minner om en tidlig fase i kvinnefrigjøringen da kvinner begynte å bli synlige i mediene med uttalelser om sin egen situasjon. Men tre tiår seinere er kvinnene fremdeles i klart mindretall som intervjuobjekter og eksperter på alle de andre feltene der mediene beveger seg.

  • Vi må ta lærdom av denne historien og sørge for at det går mye raskere å rette opp de skjevhetene som Rehman og Chaudhry setter fingeren på. For noen dager siden ble det lagt fram en undersøkelse som avdekket at Eduardos jobbsøknader blir lagt til side, mens Edvards blir vurdert. Svært mye tyder dessverre på at denne effekten også gjør seg gjeldende i redaksjonene. Slik skjult diskriminering gir seg utslag i at nordmenn med mørk hud blir overrepresentert i visse bransjer og yrker med lavere krav til kvalifikasjoner og med lavere lønn.
  • Rehmans og Chaudhrys artikler konstaterer både at få nordmenn med innvandrerbakgrunn i dag arbeider i redaksjonene, og at de heller ikke brukes som kilder og intervjuobjekter på sine andre fagfelt. Det tar kortest tid å gjøre noe med det sistnevnte forholdet. Redaksjonene trenger ikke ansette nye medarbeidere for å finne fram til nordmenn med innvandrerbakgrunn som er forskere, bedriftsledere, lærere, flygere, soldater eller som har annen relevant fagkunnskap.
  • Chaudhry er journalist i NRK og skriver at redaksjonen hun arbeider i, har nedlagt mye arbeid med bruken av begreper på dette området. Det at en person som er født i Norge, omtales som innvandrer fordi han er mørk, befester fordommer. Vi er minnet om at mediene har en lang vei å gå. Denne avis vil satse på å gå den veien på kortest mulig tid.