Selvlmordsbomber flerret bygninger

En selvmordsbomber angrep i går Saudi-Arabias sikkerhetsstyrker og drepte fire personer, deriblant ei 11 år gammel jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 14 i går prøvde en selvmordsbomber å krasje en bil inn i en bygning i hovedstaden Riyadh. Sikkerhetsvakter ville stoppe bilen, men 30 meter fra bygningen ble bomba detonert. Den kraftige eksplosjonen flerret forsiden av flere bygninger i nærheten. I tillegg til en elleve år gammel syrisk jente, var de drepte to sikkerhetsoffiserer, samt en statlig tjenestemann.

I en kunngjøring fra saudiske myndigheter heter det at 45 personer fortsatt er på sykehus. For tre av dem skal tilstanden være kritisk. Angrepet kom dager etter at amerikanske myndigheter advarte mot et mulig angrep i landet. Saudi-Arabia er en viktig alliert av USA, og saudiske tjenestemenn sa i går at det var det sjette forsøket på å utføre terrorangrep i landet på ei uke.

Sikkerhetsoffiserer har fortalt til nyhetsbyrået Reuters at fem kjøretøy med sprengstoff stappfulle med eksplosiver har blitt funnet de siste dagene. Saudi-Arabia er en viktig alliert av USA og verdens største oljeeksportør. Det autoritære regimet i landet har lenge kjempet mot en bølge av islamsk terrorisme.

EKSPLOSJON: 30 meter fra bygningen ble bomba detonert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer