Selvmord endret reglene

En 34 år gammel jurist begikk selvmord etter å ha blitt hjemsendt som første deltaker i 1997. Det førte til hatske utfall fra svenske seere. Robinson-serien ble kalt «mobbe-TV», «kannibal-TV» og «fascist-TV». Dermed endret Sveriges Television reglene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I fjor var det vinnerlaget som valgte bort én deltaker fra taperlaget. I Norge er Robinson sydd over svenskenes gamle lest: At lagkameratene på taperlaget må velge bort én av sine egne og begrunne valget

- Vi kjører det opprinnelige konseptet. Jeg er klar over at

svenskene har kjørt to ulike varianter. De kommer for øvrig med en tredje og helt ny variant i år (premiere på SVT2 lørdag). For oss passer den originale modellen best, sier informasjonssjef Ellen Christiansen i TV3.

- Motstanderne velger gjerne bort den beste. Det er mer rettferdig å la taperne luke ut den som ikke passer inn.

Susanne Rittedal, svensk deltaker i «Expedition Robinson» i fjor, støtter TV3s valg:

- I Sverige fikk vi en mykere programform som ble litt feil. Jeg ville ha foretrukket at taperne vraket sine egne. Tøft, men rettferdig, mener Rittedal.

Selvmordet i 1997 skapte debatt i Sverige. Det ble avslørt at deltakeren hadde ligget i skilsmisse og gått til psykolog.

- Dødsfallet og kritikk fra seerne fikk oss til å mykne konseptet, sier Helena Brodén, redaktør i

SVT.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer