Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Selvmord førte til togulykke

Togulykken som krevde seks menneskeliv vest for London i går, skyldtes trolig et selvmord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En politimann fortalte søndag at han så en bil kjøre inn på jernbanelinjen og stanse, rett før toget kom.

Et under

Politimannen, som ikke var i tjeneste da han ble øyenvitne til katastrofen, fortalte ifølge BBC at bilen kjørte ut på en planovergang. Den stanset på skinnegangen før bommene gikk ned, og politimannen forsøkte straks å ringe for å få stoppet toget.

- Han hadde bare noen sekunder å handle på, og slik forholdene var, gjorde han akkurat det han skulle. Det er nærmest et under at så mange mennesker kom uskadd fra en så forferdig hendelse, sa Andy Trotter i jernbanepolitiet British Transport Police.

Finkjemmet

Spesialetterforskere finkjemmet søndag skinnegangen på ulykkesstedet ved Ufton Nervet i grevskapet Berkshire. Mer enn 100 mennesker kom til skade i kollisjonen rett utenfor byen Reading, 60 kilometer vest for London.

Rundt 70 var så alvorlig skadd at de måtte sendes til sykehus, og for fem av disse ble situasjonen søndag beskrevet som alvorlig. Omtrent halvparten av de om lag 300 passasjerene på toget fikk større eller mindre skader.

Lokomotivføreren var blant de omkomne, og alle de åtte vognene i togsettet sporet av i kollisjonen. Storbritannias samferdselsminister Alistair Darling ga ordre om full gransking av ulykken, som er den verste på Storbritannias privatiserte jernbanenett siden 2002.

(NTB-AFP-DPA)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media