Selvmords-bombere slo til i Pakistan

Minst 20 mennesker ble drept i Rawalpindi i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Islamabad (NTB-AFP): Minst 20 mennesker ble drept da to selvmordsbombere slo til mot den pakistanske hæren i Rawalpindi utenfor Islamabad lørdag.

Begge selvmordsbomberne brukte biler, opplyser generalmajon Waheed Arshad.

Den første bomben gikk av 100 meter fra porten til hærens hovedkvarter i Rawalpindi etter at bilen med selvmordsbomberen ble stanset av to soldater ved en vaktbu utenfor porten. En soldat ble drept og en såret i angrepet.

Like etterpå kjørte en annen angriper en bil full av sprengstoff inn i en buss med sikkerhetsstyrker. Minst 19 soldater ble drept i eksplosjonen. Vitner sa at det utbrente vraket av en buss sto parkert rett innenfor porten til hærens etterretningstjeneste ISI, mens en rekke sykebiler befant seg i nærheten. Panikk

Ifølge Arshad er minst 15 personer drept i angrepene, men sikkerhetsfolk sier til AFP at minst 19 soldater er så langt funnet drept på bussen. 50 mennesker skal ha vært om bord i bussen da det smalt.

Shoaib Abbasi var på jobb på et hotell like i nærheten da angrepet skjedde. Den kraftige eksplosjonen fikk folk til å flykte i panikk, forteller han.

- Vi så bussen brenne og folk fra hæren som prøvde å slukke brannen. Jeg tror ikke noen som var inne i bussen kan ha overlevd.Politisk uro

Angrepene kommer etter lang tids politisk uro i Pakistan. Torsdag ble landet utestengt fra Samveldenasjonene etter at president Pervez Musharraf nektet å oppheve unntakstilstanden som ble innført den 3. november.

BUSS TRUFFET: Brannmannskaper kom til etter at en buss som fraktet militære ble truffet av selvmordbombe i Rawalpindi lørdag. FOTO:  AP/Anjum Naveed
BUSS TRUFFET: Brannmannskaper kom til etter at en buss som fraktet militære ble truffet av selvmordbombe i Rawalpindi lørdag. FOTO: AP/Anjum Naveed Vis mer

Fredag ga Pakistans høyesterett, som er håndplukket av Musharraf, sin tilslutning til at unntakstilstanden kan fortsette.

Musharraf har derimot gått med å la sin politiske erkefiende, tidligere statsminister Nawaz Sharif som Musharraf styrtet i et kupp i 1999, få vende hjem etter åtte år i eksil. Blodig

Det har vært en rekke blodige angrep i Pakistan siden pakistanske sikkerhetsstyrker stormet Den røde moské i Islamabad i juli i år, der 450 mennesker ble drept.

Ytterliggående islamister har den siste tiden gått til en rekke angrep ulike steder i Pakistan. Også i begynnelsen av september angrep selvmordsbombere Rawalpindi, og 25 mennesker ble drept. Senere samme måned ble 15 soldater drept i et selvmordsangrep nær hovedstaden Islamabad.

Det blodigste angrepet skjedde under tidligere statsminister Benazir Bhuttos hjemkomstparade i Karachi helt sør i Pakistan. 139 mennesker ble drept da en selvmordsbomber sprengte seg i skaren av Bhuttos tilhengere.

(©NTB)