Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Selvmordsaksjon i restaurant

Minst 34 mennesker mistet livet da en selvmordsbomber sprengte seg selv i lufta i en restaurant i Iraks hovedstad, Baghdad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25 andre ble skadd i aksjonen som skjedde tidlig fredag morgen, melder CNN. Al Qaida har tatt på seg ansvaret for aksjonen og forteller på en muslimsk ekstremistisk hjemmeside at organisasjonen har overvåket restauranten og funnet at stedet bare har «vantro» besøkende.

Ifølge en talsmann for amerikanske og irakiske styrker i Irak, Rich Lynch, brukes restauranten ofte av irakiske polititjenestemenn som skal av eller på vakt. Da bomben eksploderte, satt det mange polititjenestemenn i restauranten og spiste frokost.

Lynch beskylder Abu Musab al-Zarqawi, den Jordan-fødte lederen av Al Qaida i Irak som torsdag tok på seg ansvaret for terroraksjonene mot tre hoteller i Jordan, for å stå bak angrepet.

Ifølge uttalelsen på hjemmesiden var angrepet på restauranten en «hevnaksjon for Sunnimuslimene i Qaim». Qaim er en region nær den syriske grensen der amerikanske og irakiske tropper har kjempet mot hverandre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!