Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Selvmordsangrep i Jakarta

Minst åtte personer ble drept i en kraftig eksplosjon i et hotell i Indonesias hovedstad Jakarta i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst åtte personer ble drept i en kraftig bombeeksplosjon i et hotell i Indonesias hovedstad Jakarta tirsdag. Guvernøren i Jakarta sier det trolig dreier seg om et selvmordsangrep.

Indonesias forsvarsminister Matori Abdul Jalil sier det var en bombe som forårsaket eksplosjonen i kjelleren på det amerikanskeide luksuriøse hotellet JW Marriot i sentrum av hovedstaden. Ifølge Jalil ble angrepet utført av terrorister.

Blant de drepte er det minst én utlending. I tillegg til de drepte er minst 83 personer alvorlig skadd, opplyser politiet.

- Det var en kraftig eksplosjon. Den inntraff i kjelleren. Mange biler ble ødelagt, sier politiinspektør Andi Chaeruddin.

Politiet sperret av området etter eksplosjonen, men øyenvitner forteller til en lokal radiostasjon at hotellets restaurant og flere biler utenfor hotellet står i brann.

Også flere bygninger i nærheten av hotellet fikk skader som følge eksplosjonen. Ansatte og gjester ved hotellet er evakuert, opplyser hotellets direktør.

Eksplosjonen inntraff bare to dager før første dom faller i rettssaken etter terrorangrepet på Bali i fjor høst.

202 mennesker omkom i bombeeksplosjonene ved to diskoteker på ferieøya 12. oktober.

Gruppen Jemaah Islamiyah har fått skylden for terrorangrepet.

NTB

EKSPLODERTE I KJELLEREN: Det fasjonable hotellet Marriot i Jakarta ble utsatt for det guvernøren i Jakarta karakteriserer som en selvmordsaksjon i dag.