Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Selvmordsangrep mot fransk restaurant i Kabuls ambassadestrøk

Taliban ville ta utlendinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et Taliban-angrep rammet i dag den franske restauranten Le Jardin i Qala-e-Fathulla i Kabul.

Myndighetene sier til den afghanske avisa Tolo News at flere skadde har blitt fraktet til sykehus, men det har så langt ikke kommet meldinger om drepte. En høy eksplosjon og flere skudd ble hørt i området rundt 14-tiden norsk tid, men situasjonen er nå under kontroll.

Sikkerhetsstyrker har omringet restauranten, som er populær blant vestlige i Kabul.

- I kveld ble det iverksatt et angrep mot en restaurant som eies av okkupanter, og hvor utlendinger bor, skriver Talibans Zabihullah Mujahid i en uttalelse.

Angrep i desember Seinest 11. desember slo Taliban til mot et gjestehus ved den spanske ambassaden i Kabul. To spanske politimenn, fire afghanske soldater og tre angripere mistet livet. En norsk soldat ble også skadd i skuddvekslingene.

Opprørsgruppas talsmann Zabiullah Mujahid uttalte kort tid etter angrepet at selvmordsbombere hadde pekt ut gjestehuset som mål fordi det befant seg «utenlandske okkupanter» der.

De siste åra har Taliban med jevne mellomrom slått til mot steder hvor utlendinger oppholder seg i Kabul.

Første året alene Dette er den første kampsesongen at afghanske sikkerhetsstyrker står på egne ben i Afghanistan. NATOs ISAF-styrke trakk seg ut i fjor og nå er det bare rådgivere og opplæringspersonell igjen. I sommer var det rundt 50 nordmenn i Afghanistan som drev med rådgivning og opplæring.

Etter at ISAF trakk seg ut, har afghanske styrker hatt store utfordringer med å slå tilbake mot Taliban. I september, ti måneder etter at ISAF trakk seg ut, tok Taliban Afghanistans femte største by; den nordlige regionhovedstaden Kunduz.

I starten av desember ble over 60 personer drept i et Taliban-angrep mot flyplassen i Kandahar i det sørlige Afghanistan.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media