Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Selvmordsangrep mot kirke i Nigeria

Kjørte bil med eksplosiver inn i kirken.

SELVMORDSANGREP: Ofre for bombeangrepet venter på behandling på et sykehus i Kaduna i Nigeria. Foto: Stringer / Reuters / NTB Scanpix
SELVMORDSANGREP: Ofre for bombeangrepet venter på behandling på et sykehus i Kaduna i Nigeria. Foto: Stringer / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En selvmordsbomber kjørte en bil lastet med eksplosiver inn i en katolsk kirke nord i Nigeria søndag.

Kristne innbyggere i byen reagerte med voldsomme hevnangrep.

Minst tre personer ble drept i selvmordsangrepet mot kirken, ifølge en kilde i redningstjenesten. Flere andre ble såret.

- Jeg kan ikke si hvor mange som er rammet, men det er mange. Den tunge eksplosjonen førte også til ødeleggelser på mange bygninger i området, sier Linus Lighthouse, som var vitne til angrepet.

Ingen har påtatt seg ansvaret for angrepet, men islamistsekten Boko Haram har det siste året gjennomført flere lignende angrep i området.

Kirken ligger i Kaduna, en urolig by med en etnisk og religiøst sammensatt befolkning.

Kristne innbyggere i byen gjennomførte flere hevnangrep mot muslimer etter eksplosjonen i kirken.

Blant annet ble en drosjesjåfør satt på motorsykkeldrosjen sin, dynket med bensin og satt fyr på. Livet hans sto ikke til å redde.

(NTB)