DREPT: Lokale innbyggere bærer vekk et offer for selvmordsbomben som rammet moskéen i byen Jamrud. Foto: Hasham Ahmed/Scanpix
DREPT: Lokale innbyggere bærer vekk et offer for selvmordsbomben som rammet moskéen i byen Jamrud. Foto: Hasham Ahmed/ScanpixVis mer

Selvmordsangrep mot moské

Minst 51 drept, flere begravd i ruinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst 51 mennesker er funnet døde etter at en selvmordsbomber angrep en moské i byen Jamrud nord i Pakistan. Moskéen var fylt med flere hundre mennesker som deltok i fredagsbønnen.

- 51 døde er hentet ut, men fortsatt ligger det mange mennesker under ruinene. Så mange som 70 kan ha mistet livet, sier den øverste administrative lederen i Khyber-regionen, Tariq Hayat Khan, til TV-stasjonen Geo TV.

Bomberen var i moskéen
Ifølge CNN frykter lokale myndigheter at så mange som 80-90 personer kan være omkommet.

Regionen nær grensa til Afghanistan har lenge vært plaget av lignende angrep, som ofte finner sted på tidspunkter for viktige politiske begivenheter. Dagens angrep sees i sammenheng med at USAs president Barack Obama legger fram sin strategi for å bekjempe al-Qaida og Taliban.

Khan sier at det var omtrent 250 mennesker i den to-etasjer høye moskéen. Politiet tror selvmordsbomberen satt inne blant menneskene som var samlet i bønn.

Flere drept denne uka

Eksplosjonen ødela bygningsstrukturen og hele moskéen kollapset. Redningsarbeiderne jobber febrilsk for å redde mennesker ut fra ruinene.

Byen er en viktig mellomstasjon for frakt av forsyningene til NATO-styrkene i Afghanistan. Ifølge lokale talsmenn pleier de pakistanske grensevaktene i området å besøke denne moskéen.

I går ble 11 mennesker drept i et selvmordsangrep på en restaurant i området. Onsdag ble sju personer drept da en amerikansk rakett traff landbyen South Waziristan, som amerikanerne mener skjuler al-Qaida-tilhengere.

Det er ikke kjent hvem som står bak angrepet.