Selvmordsangrep mot moské

Minst 51 drept, flere begravd i ruinene.

DREPT: Lokale innbyggere bærer vekk et offer for selvmordsbomben som rammet moskéen i byen Jamrud. Foto: Hasham Ahmed/Scanpix
DREPT: Lokale innbyggere bærer vekk et offer for selvmordsbomben som rammet moskéen i byen Jamrud. Foto: Hasham Ahmed/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Minst 51 mennesker er funnet døde etter at en selvmordsbomber angrep en moské i byen Jamrud nord i Pakistan. Moskéen var fylt med flere hundre mennesker som deltok i fredagsbønnen.

- 51 døde er hentet ut, men fortsatt ligger det mange mennesker under ruinene. Så mange som 70 kan ha mistet livet, sier den øverste administrative lederen i Khyber-regionen, Tariq Hayat Khan, til TV-stasjonen Geo TV.

Bomberen var i moskéen
Ifølge CNN frykter lokale myndigheter at så mange som 80-90 personer kan være omkommet.

Regionen nær grensa til Afghanistan har lenge vært plaget av lignende angrep, som ofte finner sted på tidspunkter for viktige politiske begivenheter. Dagens angrep sees i sammenheng med at USAs president Barack Obama legger fram sin strategi for å bekjempe al-Qaida og Taliban.

Khan sier at det var omtrent 250 mennesker i den to-etasjer høye moskéen. Politiet tror selvmordsbomberen satt inne blant menneskene som var samlet i bønn.

Flere drept denne uka

Eksplosjonen ødela bygningsstrukturen og hele moskéen kollapset. Redningsarbeiderne jobber febrilsk for å redde mennesker ut fra ruinene.

Byen er en viktig mellomstasjon for frakt av forsyningene til NATO-styrkene i Afghanistan. Ifølge lokale talsmenn pleier de pakistanske grensevaktene i området å besøke denne moskéen.

I går ble 11 mennesker drept i et selvmordsangrep på en restaurant i området. Onsdag ble sju personer drept da en amerikansk rakett traff landbyen South Waziristan, som amerikanerne mener skjuler al-Qaida-tilhengere.

Det er ikke kjent hvem som står bak angrepet.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer