Selvmordsangrep mot oljeanlegg i Irak

To medlemmer av besetningen på et av okkupasjonsmaktens skip ble drept under et selvmordsangrep mot et irakisk oljeanlegg i Persiabukta lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var Iraks to viktigste offshoreterminaler for oljeeksport ved byen Basra i Sør-Irak som ble angrepet lørdag kveld.

- En båt eksploderte ved siden av terminalen. Men verken oljeterminalen eller båten som lå ved siden av den ble ødelagt, sier en talskvinne for det britiske forsvarsdepartementet sent lørdag kveld.

- Så langt jeg vet kom ingen briter til skade, legger hun til.

Minst fire av mannskapet på et av den amerikanskledede okkupasjonsmaktens skip ble også såret under angrepet, ifølge en talskvinne for den amerikanske marinens femte flåte, som er stasjonert i Bahrain.

Selvmordsangripere gikk lørdag kveld ved hjelp av tre båter til angrep på oljeinstallasjonene i Persiabukta utenfor Basra, ifølge tjenestemenn ved havnemyndighetene i Irak.

To av båtene som var med i angrepet eksploderte ved et skip som lå fortøyd ved offshoreterminalen omkring 10 kilometer fra land. En tredje båt ble avskåret av et fartøy fra okkupasjonsmakten da den nærmet seg den forbudte sonen ved Iraks viktigste oljeterminal, ifølge major Ian Clooey, som er talsmann for de britiske styrkene i Sør-Irak, og irakiske tjenestemenn.

Oljeterminalen ble stengt kort tid etter hendelsen lørdag kveld.

Irak er nesten helt avhengig av terminalen ved Basra for å kunne eksportere omkring 1,9 millioner fat olje om dagen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer