Selvmordsangrep mot oljeanlegg i Irak

To medlemmer av besetningen på et av okkupasjonsmaktens skip ble drept under et selvmordsangrep mot et irakisk oljeanlegg i Persiabukta lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var Iraks to viktigste offshoreterminaler for oljeeksport ved byen Basra i Sør-Irak som ble angrepet lørdag kveld.

- En båt eksploderte ved siden av terminalen. Men verken oljeterminalen eller båten som lå ved siden av den ble ødelagt, sier en talskvinne for det britiske forsvarsdepartementet sent lørdag kveld.

- Så langt jeg vet kom ingen briter til skade, legger hun til.

Minst fire av mannskapet på et av den amerikanskledede okkupasjonsmaktens skip ble også såret under angrepet, ifølge en talskvinne for den amerikanske marinens femte flåte, som er stasjonert i Bahrain.

Selvmordsangripere gikk lørdag kveld ved hjelp av tre båter til angrep på oljeinstallasjonene i Persiabukta utenfor Basra, ifølge tjenestemenn ved havnemyndighetene i Irak.

To av båtene som var med i angrepet eksploderte ved et skip som lå fortøyd ved offshoreterminalen omkring 10 kilometer fra land. En tredje båt ble avskåret av et fartøy fra okkupasjonsmakten da den nærmet seg den forbudte sonen ved Iraks viktigste oljeterminal, ifølge major Ian Clooey, som er talsmann for de britiske styrkene i Sør-Irak, og irakiske tjenestemenn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer