Selvmordsangrep mot utenlandske soldater i Kabul

Militærkolonne angrepet. Minst seks personer er drept og 37 såret.

NOK ET SELVMORDSANGREP:  Amerikanske soldater og afghansk sikkerhetspersonell går forbi krateret som kom til verden da en en bil ble sprengt da NATO-styrker kjørte forbi. Minst seks sivile personer ble drept og minst 37 mennesker ble skadet i morgentimene i dag. Foto: S. Sabawoon/EPA/Scanpix
NOK ET SELVMORDSANGREP: Amerikanske soldater og afghansk sikkerhetspersonell går forbi krateret som kom til verden da en en bil ble sprengt da NATO-styrker kjørte forbi. Minst seks sivile personer ble drept og minst 37 mennesker ble skadet i morgentimene i dag. Foto: S. Sabawoon/EPA/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er kjent med eksplosjonen i Kabul klokken 8 lokal tid. Rapporter så langt tyder på at det ikke har vært noe norsk personell involvert, sier informasjonsoffiser Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter til NTB.

Ifølge afghansk politi var angrepet rettet mot to militærkjøretøy med utenlandsk militærpersonell.

- En selvmordsbomber som kjørte en Toyota Corolla angrep en kolonne med utenlandske soldater, opplyser politisjef Ayoub Salangi.

Sivile ofre Afghanske helsemyndigheter opplyser at seks personer så langt er bekreftet døde mens 37 er såret, flere av dem alvorlig. Alle ofrene, både døde og sårede, er sivilpersoner, ifølge afghanske myndigheter.

- Noen av likene er så ødelagte at det ikke er mulig å identifisere dem, sier en talsmann for helsedepartementet i Kabul.

Voldsom eksplosjon Eksplosjonen var svært kraftig og førte også til materielle ødeleggelse.

- Jeg var hjemme da jeg hørte et fryktelig smell. Hele bygningen vår ristet og alle vinduene ble blåst inn, forteller Mustafa, som bor like i nærheten.

- Jeg løp ut på gaten for å hente inn småsøsknene mine som kom fra skolen. Jeg så fem eller seks mennesker dekket av blod bli fraktet bort i politibiler, sier han videre.

Taliban Opprørsgruppen Hezb-e-Islami, som samarbeider med Taliban, har tatt på seg ansvaret og opplyser at amerikanske rådgivere var mål for torsdagens angrep.

- Vi planla dette angrepet i over en uke, og målet vårt var amerikanske rådgivere, opplyser gruppens talsmann Haroon Zarghoun.

Ifølge Zarghoun ble tolv amerikanere drept i angrepet, men dette er ikke bekreftet fra annet hold.

 (NTB)