- Selvmordsangrep på Den himmelske fredens plass

Kinesisk politi mistenker uigurer å stå bak.

DØDELIG: Politiet leter etter to mistenkte, som de mener sto bak bileksplosjonen på Den himmelske freds plass i går, der fem mennesker ble drept og 38 ble skadet. Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters
DØDELIG: Politiet leter etter to mistenkte, som de mener sto bak bileksplosjonen på Den himmelske freds plass i går, der fem mennesker ble drept og 38 ble skadet. Foto: Kim Kyung-Hoon/ReutersVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinesisk politi sier bileksplosjonen på Den himmelske fredens plass mandag trolig var en selvmordsaksjon.

Det opplyser politikilder til Reuters tirsdag. Fem personer mistet livet, deriblant de tre som satt i bilen, og nærmere 40 ble skadet da en bil braste inn blant fotgjengerne på den symboltunge plassen før den eksploderte.
Uigurer mistenkt Kinesisk politi leter nå etter to navngitte personer som kan knyttes til terroraksjonen. De to kommer fra den urolige Xinjinang-provinsen vest i landet, og tilhører den etniske uigur-minoriteten, etter navnene å dømme, skriver kinesiske medier.

Politiet er imidlertid ikke sikre på hvem de tre i bilen var, for identifiseringsarbeidet er vanskelig, opplyser en polititalsmann.

Undertrykt folk Uigurene er hovedsakelig muslimer og har i mange år vært forfulgt og undertrykt av sentralmyndighetene i Beijing. De siste årene har flere og flere uigurer sluttet seg til et opprør mot myndighetene, med økende voldsbruk som resultat. (©NTB)