Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Selvmordsbombe i Israel

Første terrorangrep sør i Israel på over ett år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst tre mennesker ble drept og fem skadd i en eksplosjon i morges. Politiet i byen forteller at en selvmordsbomber sto angrepet som skjedde midt i sentrum. Dette er det første selvmordsangrepet i Israel siden januar 2007, da tre mennesker ble drept i Eilat.

Det var to angripere, men bare én av dem utløste selvmordsbomben, melder AP.

Israels kjernefysiske reaktor ligger i Dimona, og det er foreløpig uklart om denne var målet for angrepet. Eksplosjonen skjedde i et industriområde omtrent ti kilometer fra reaktoren.

- Vi hørte en høy eksplosjon og folk begynte å løpe. Jeg så biter av mennesker som ble slengt gjennom lufta, sier et øyenvitne ifølge AP.

Den militante al-Aqsa Martyr Brigaden har påtatt seg ansvaret for selvmordsbombeaksjonen. De sa i en pressemelding i morges at de har sendt angripere fra Ramallah på Vestbredden for å utføre «den heroiske martyrbomben i Dimona». I ettermiddag har de endret uttalelser og sier selvmordsbomberne kom fra Gaza.

Talsmann for Hamas, Fawzi Barhoum, sier angrepet var en «naturlig reaksjon på måneder med israelske drap på palestinere».

Israelske myndigheter har vært i ekstra beredsskap etter at palestinere brøt seg gjennom grensen mellom Gaza og Egypt under Israels blokade mot Gaza. Irael har fryktet at militante palestinere ville benytte sjansen til å snike seg inn i Negev-ørkenen i Israel via Sinai-ørkenen i Egypt.

Grensen er nå igjen stengt, nesten to uker etter at den ble åpnet.

Fredag ble 15 bevæpnede palestinske menn arrestert av egyptiske myndigheter på Sinai-halvøya.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media