Selvmordsbombe mot skolebuss

Minst 17 personer mistet livet i en ny selvmordsaksjon i Jerusalem i morges. Mange skolebarn var ombord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ennå ikke klart nøyaktig hvor mange som har mistet livet i attentatet, men det foreløpige antallet tyder på minst 17 drepte. Israelsk politi opplyser at en buss ble sprengt i lufta av en selvmordsbomber i det sørlige Jerusalem i morgenrushet i dag. Nærmere 40 personer ble skadd i attentatet. Tilstanden for mange av passasjerene ombord i bussen er alvorlig.

Ifølge nyhetsbyrået AP var beredskapen høy blant politiet i dag etter flere advarsler om aksjoner. Øyenvitner hevder at mange skolebarn brukte bussen for å komme til skolen om morgenen.

Ifølge politiet ventet bussen på grønt lys på en traffikert vei da eksplosjonen inntraff. Taket på bussen ble revet av. Øyenvitner beskriver hvordan deler av bussen ble spredt over et stort område etter den kraftige eksplosjonen

Israel skylder på palestinernes president Yasser Arafat for selvmordsbomben.

- Palestinske myndigheter er druknet i terror. Terroren har lekket inn i det palestinske samfunnet, sier David Baker, en talsmann ved statsminister Ariel Sharons kontor.

Den palestinske selvstyremyndigheten fordømte selvmordsangrepet, og avviste israelske anklager om at den er ansvarlig for selvmord sangrepet.

- Vi kan ikke anklages for det. Vi avviser ethvert israelsk forsøk på å gi oss skylden eller rette fingeren mot oss, sa selvstyremyndighetens talsmann Saeb Erekat.

MORGENRUSH: Selvmordsbomberen sprengte seg selv i lufta ombord i en buss full av studenter og skolebarn.
VRAK: Bussen ble fullstendig ødelagt av den kraftige eksplosjonen.