Selvmordsbomber angrep begravelse

Minst 20 drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 20 mennesker ble drept og flere titall skadet da en kraftig bombe eksploderte i en begravelse ved en moské i Kandahar i Afghanistan onsdag. Trolig ble bomben utløst av en selvmordsaksjonist.

Begravelsen som var målet for terroraksjonen var for en religiøs leder som tidligere har kritisert Taliban, opplyser en talsmann afghanske myndigheter.

Visepolitisjef Salim Khan sier bomben gikk av inne i moskeen, ved området hvor de besøkende tar av seg skoene før de går inn til bønn. Flere hundre mennesker var samlet til begravelsen.

Mange skadet

Antall skadde varierte i forskjellige nyhetsmedier, men det er klart at det dreier seg om flere titall personer. Ifølge en talsmann for et lokalt sykehus er 72 mennesker skadet i eksplosjonen, og tilstanden er alvorlig for fire av dem.

Politisjefen i hovedstaden Kabul var til stede i begravelsen, og er blant de drepte. En rekke lokale ledere var også i bygningen, og flere skal ha blitt skadet.

– Jeg ble slått bevisstløs av eksplosjonen. Da jeg våknet opp, lå det mange mennesker rundt meg, drepte og skadede. Folk løp rundt, mens andre lå på bakken og gråt, sier Nanai Agha, som overlevde angrepet.

Taliban-kritiker

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer

Begravelsen var for mulla Abdul Fayaz i moskeen som er oppkalt etter ham. Fayaz var den øverste muslimske lederen i provinsen.

Han var kjent som en sterk tilhenger av president Hamid Karzai, og ble skutt og drept i Kandahar søndag av ukjente gjerningsmenn.

Drapet skjedde én uke etter at han oppfordret folket til å unngå å støtte opprørerne.

Kandahar var et hovedsete for Taliban-regimet, som ble kastet fra makten i 2001 da amerikanske styrker invaderte landet. Fortsatt er det tilhengere av det gamle regimet i Kandahar-området, og byen er blitt rammet av eksplosjoner en rekke ganger.


(ANB-AP)