Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Selvmordsbomber angrep NATO-kjøretøy

Kraftig eksplosjon i Kabul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En selvmordsbomber skal ha angrepet en kolonne med utenlandske soldater i nærheten av flyplassen.

- Vi kan bekrefte at en selvmordsbomber har forsøkt å angripe ISAF-styrken i dag. Selvmordsbomberen ble drept, og ingen andre som ble skadd, sier talsperson oberstløytnant Latondra Kinley til Reuters.
  En bil full av sprengstoff eksploderte onsdag ved flyplassen i Kabul. Politiet sier det dreier seg om et selvmordsangrep, men ingen andre enn angriperen ble drept.

Mål: NATO-kjøretøy Eksplosjonen var så kraftig at den kunne høres over store deler av den afghanske hovedstaden. Målet for angrepet synes å ha vært et NATO-kjøretøy som var i ferd med å kjøre inn på den internasjonale flyplassen, ifølge NTB.
Forsvaret opplyser at ingen nordmenn ble skadd i angrepet.

— Det har vært en eksplosjon ved North Gate på flyplassen. Ingen nordmenn ble skadd, sier major og pressetalsmann Eystein Kvarving i Forsvaret til NRK.

Flyplassen er en av NATOs viktigste baser der ISAFs øverste kommandosentral holder til. Det er den som er ansvarlig for krigføringen fra dag til dag i Afghanistan.