Selvmordsbomber angrep populær handlegate i Istanbul: Fem døde, 24 skadd

Tolv av de skadde var utlendinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En selvmordsbomber slo i dag tidlig til i den populære handlegata Istiklal, nær Taksim square i Istanbul.

<strong>SKADET I ANGREPET:</strong>  En mann får her hjelp av helsepersonell etter det nye bombeangrepet i Istanbul. Foto: Kemal Aslan / Reuters / NTB Scanpix
SKADET I ANGREPET: En mann får her hjelp av helsepersonell etter det nye bombeangrepet i Istanbul. Foto: Kemal Aslan / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Istanbuls guvernør Vasip Sahin melder at fire personer er døde, i tillegg til selvmordsbomberen. Ifølge CNN Turk er 24 personer skadd og tolv av dem er ikke-tyrkiske borgere. Seks er israelere, to irer, en er tysk, en er islandsk, en er iraner og en fra Dubai.


Ingen nordmenn ser ut til å ha blitt rammet i angrepet, ifølge UD.

Istiklal Caddesi er hovedgata i bydelen Beyoglu og en populær handlegate, også for turister. Krimteknikere jobber nå på stedet, mens de skadde er kjørt til sykehus.

Tyrkiske myndigheter har, i kjent stil, allerede innført et forbud mot å rapportere om eksplosjonen.

Stengte ambassader Tyskland stengte tidligere denne uken sine skoler og utenriksstasjoner i Istanbul, på grunn av kjennskap til terrorplaner mot tyske mål. I januar ble ti tyskere drept da en selvmordsbomber sprengte seg selv i lufta i bydelen Sultanahmet i Istanbuls gamleby, like ved Den blå moskeen.

<strong>GÅTT I SKJUL PÅ H&amp;M:</strong>  Flere personer har her søkt tilflukt på H&amp;M i den populære handlegata. Foto: NTB Scanpix / AFP PHOTO / Bulent KILIC
GÅTT I SKJUL PÅ H&M: Flere personer har her søkt tilflukt på H&M i den populære handlegata. Foto: NTB Scanpix / AFP PHOTO / Bulent KILIC Vis mer

Tyrkiske myndigheter sier IS sto bak dette angrepet.

Ankara-angrepet Forrige søndag ble 37 mennesker drept i en bombeangrep i Ankara, som tyrkiske myndigheter sier PKK sto bak. Tirsdag identifiserte myndighetene gjerningspersonen som Seher Cagla Demir, født i Kars øst i Tyrkia i 1992.

Eksplosjonen skjedde like ved den travle Kizilay-plassen, ved Güven-parken sentralt i den tyrkiske hovedstaden.

<strong>-SELVMORDSANGREP:</strong>  Et nytt selvmordangrep har i dag rammet et turistområde i Istanbul. Denne gangen en populær handlegate nær Taksim square. Foto: NTB Scanpix / Reuters / Murad Sezer
-SELVMORDSANGREP: Et nytt selvmordangrep har i dag rammet et turistområde i Istanbul. Denne gangen en populær handlegate nær Taksim square. Foto: NTB Scanpix / Reuters / Murad Sezer Vis mer
HER SKJEDDE DET:  Foto: Google maps
HER SKJEDDE DET: Foto: Google maps Vis mer

Fakta: Terrorangrep i Tyrkia det siste året

• 13. mars 2016: Minst 37 mennesker er drept og minst 71 såret i et selvmordsangrep ved en busshodeplass i Ankara.

• 17. februar 2016: Minst 28 mennesker ble drept da en bilbombe eksploderte ved siden av en buss med militært personell i Ankara.

• 12. januar 2016: Tolv tyske turister ble drept da en syrisk mann sprengte seg i luften i et travelt turiststrøk i Istanbul.

• 10. oktober 2015: 102 ble drept og over 500 såret da to selvmordsbombere slo til mot en fredsmarkering utenfor togstasjonen i Ankara. Tyrkisk påtalemyndighet sier IS i Syria sto bak.

• 20. juli 2015: 33 mennesker ble drept og 104 såret da en selvmordsbomber, trolig fra IS, utløste en bombe under en fredsmarsj i Suruc, like ved grensa til Syria.

• 6. januar 2015: En politimann ble drept da en kvinnelig selvmordsbomber slo til mot en av turistpolitiets bygninger i bydelen Sultanahmet i Istanbul. Kvinnen var enke etter en norsk statsborger av tsjetsjensk opprinnelse som var med i IS.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer