ANGREP: Libanesiske myndigheter har identifisert to bombemenn som de mener sto bak ambassadeangrepet tirsdag. Minst 25 personer ble drept da to bomber gikk av, og et stort antall ble skadd. Foto: Bilal Hussein / AP / Svcanpix
ANGREP: Libanesiske myndigheter har identifisert to bombemenn som de mener sto bak ambassadeangrepet tirsdag. Minst 25 personer ble drept da to bomber gikk av, og et stort antall ble skadd. Foto: Bilal Hussein / AP / SvcanpixVis mer

- Selvmordsbomber bak ambassadeangrep bodde i Danmark

Har bodd i Danmark og skal ha blitt radikalisert i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Libanesiske myndigheter har identifisert to bombemenn som de mener sto bak ambassadeangrepet tirsdag. Minst 25 personer ble drept da to bomber gikk av, og et stort antall ble skadd.

De som er identifisert er to 19-åringer som ifølge venner og familie havnet i klørne på ekstremister, skriver Politiken, som siterer den libanesiske avisen Al-Nahar. Ifølge avisen har reiste en av dem til Danmark for å bo hos slektninger etter at han sluttet på skolen før tiden.

Senere reiste han til Sverige, der han ifølge det franske nyhetsbyrået AFP ble radikalisert.

- Etter at han kom tilbake fra Sverige, begynte han å snakke om å bli martyr og at familien hans ikke var religiøs nok, sier en venn av den angivelige selvmordsbomberen.

Ifølge familiemedlemmer reiste den unge mannen tilbake til Midtøsten i 2012 for å kjempe mot president Bashar al-Assads styrker i Syria. Etter å ha vært med på flere slag, vendte han så tilbake til sitt hjem i havnebyen Sidon i Libanon.

(NTB)