Selvmordsbomber drepte amerikansk diplomat

Bilbombe drepte fire personer utenfor det amerikanske konsulatet i Karachi i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er bare to dager til president George Bush besøker landet.

- Vi har mistet minst en amerikansk statsborger som jobber i utenrikstjenesten, og jeg sender landets dypeste kondolanse til persones familie, uttalte presidenten på en pressekonferanse i New Delhi. Han lar seg ikke stoppe av hendelsen.

- Terrorister og mordere skal ikke stoppe meg fra å reise til Pakistan, sier Bush, som nå er på rundreise i Afghanistan, India og Pakistan.

50 skadd

Selvmordsbomberen prøvde å treffe det amerikanske konsulatet, men personen ble oppdaget av en pakistansk paramilitær vakt, som prøvde å stoppe ham. Dermed kjørte selvmordsbomberen bilen sin inn i diplomatens bil i stedet, skriver nyhetsbyrået AP.  Til sammen fire personer ble drept og rundt 50 personer skadd.

Bomben etterlot et krater som var to meter brett og mer enn 60 cm dypt. Eksplosjonen løftet flere biler i luften, flere av dem tok også fyr. Bygninger i nærheten ble også ødelagt, inkludert et militært sykehus.  

Ingen har foreløpig påtatt seg ansvaret for bombingen, men militante islamske grupper med bånd til al-Qaida har tidligere fått skylden for bomber som har vært rettet mot vestlige personer i Karachi.

Venter demonstrasjoner

UTLØSTE BILBRANNER: En diplomat og hans sjåfør var blant selvmordsbomberens ofre. Foto: Scanpix/AP
UTLØSTE BILBRANNER: En diplomat og hans sjåfør var blant selvmordsbomberens ofre. Foto: Scanpix/AP Vis mer

Bush skal etter planen reise til Pakistan fredag kveld eller lørdag, men Karachi står ikke på reiseruten, melder NTB. Besøket er ment å skulle demonstrere at USA står sammen med president Pervez Musharraf i kampen mot terror. Musharraf er blitt satt under sterkt press fra islamistiske grupper på grunn av samarbeidet med USA, og presset er ikke blitt noe mindre etter at karikaturtegningene av profeten Muhammed skapte raseri i den muslimske verden.

Pakistan er en av USAs viktigste allierte i kampen mot ytterliggående religiøse grupper i nabolandet Afghanistan.

Det er ventet demonstrasjoner når Bush kommer til Pakistan, og det har også vært protester i India.