Selvmordsbomber drepte fem FN-soldater

Hizbollah fordømmer angrep på spaniere i Sør-Libanon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fem spanske FN-soldater er drept og tre såret i en bombeeksplosjon i Sør-Libanon, ifølge libanesiske sikkerhetskilder. En politikilde hevder at en selvmordsbomber i en bil etter alt å dømme utløste bomben.

Andre kilder sier at bomben var fjernstyrt. En talskvinne for FNs UNIFIL-styrke i Libanon bekrefter at eksplosjonen har funnet sted og at det er meldt om skader, men hun kunne ikke gi detaljer.

- Vi mistenker at hendelsen ble utløst av en eksplosjonsinnretning, sier hun.

Hizbollah fordømmer

Ingen har foreløpig påtatt seg ansvaret for bomben.

Hizbollah gikk kort tid etter eksplosjonen ut og sa at de fordømmer handlingen. De sier hensikten med angrepet var å destabilisere landet, ifølge gruppens TV-stasjon al-Manar.

- Angrepet sårer menneskene i sør og i hele Libanon, sier gruppen ifølge TV-stasjonen. Al-Qaida-inspirerte opprørere i palestinske flyktningleirer i Libanon har tidligere truet med å angripe FN-soldater som ble utplassert etter krigen mellom Israel og Hizbollah i fjor sommer.

FN-soldatene var på patrulje ved byen Khiam, sør i Libanon, ifølge sikkerhetskildene. Under borgerkrigen i Libanon var mange norske FN-soldater stasjonert ved byen.

Innbyggere kunne melde om svart røyk som steg opp fra veien. (NTB-Reuters-AFP).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer