Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Selvmordsbomber drepte fire i Mogadishu

Like ved den internasjonale flyplassen.

IKKE MYE IGJEN:  Det er ikke mye igjen av bilene som ble sprengt i lufta i nærheten av den internasjonale flyplassen i Mogadishu i dag. Fire personer ble drept. Foto: Feisal Omar/Reuters/Scanpix
IKKE MYE IGJEN: Det er ikke mye igjen av bilene som ble sprengt i lufta i nærheten av den internasjonale flyplassen i Mogadishu i dag. Fire personer ble drept. Foto: Feisal Omar/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En selvmordsaksjonist sprengte seg sjøl og bilen i lufta, og drepte fire mennesker i Somalias hovedstad i dag:

- Det var en bilbombeeksplosjon i nærheten av Afisiyone-området. Vi får opplysninger om at en selvmordsbomber kjørte en bil fylt med eksplosiver inn i en lastebil, sier Ahmed Adan i det somaliske politiet.

Den tungt bevoktede internasjonale flyplassen ligger i området. Flyplassområdet huser både den somaliske regjeringshæren, en rekke ambassader og Den afrikanske unions (AU) fredsbevarende styrker. Styrkene kjemper mot opprørere fra al-Shabaab, som tidligere har påtatt seg ansvaret for lignende angrep.

Angrepet skjedde da sikkerhetsstyrker skulle sjekke et tips om at bilen var fylt med eksplosiver, ifølge innenriksdepartementet i Mogadishu.

- Men den eksploderte, og fire sivile ble drept, i tillegg til bombemannen, sier talsperson Mohamed Yusuf i departementet.

Øyevitner forteller at sikkerhetsstyrker åpnet ild for å spre tilskuerne som kom til stedet etter eksplosjonen.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters' kilder fant eksplosjonen sted på en av veiene inn til sentrum av byen.
(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook