Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Selvmordsbomber gikk til angrep i Kabul sentrum

Sju personer drept og flere hundre såret.

SELVMORDSBOMBER SLO TIL: Afghanske sikkerhetsstyrker patruljerer Kabul etter at en selvmordsbomber slo til mot byen tirsdag morgen. Foto: NTB Scanpix
SELVMORDSBOMBER SLO TIL: Afghanske sikkerhetsstyrker patruljerer Kabul etter at en selvmordsbomber slo til mot byen tirsdag morgen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
FLERE HUNDRE SKADDE:  Afghanske sikkerhetsstyrker bærer bort en såret kollega etter selvmordsangrepet i Kabul tirsdag. Foto: Omar Sobhani / Reuters / NTB scanpix
FLERE HUNDRE SKADDE: Afghanske sikkerhetsstyrker bærer bort en såret kollega etter selvmordsangrepet i Kabul tirsdag. Foto: Omar Sobhani / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 7 mennesker er drept og 327 såret i et selvmordsangrep i Kabul, ifølge helsedepartementet. Taliban sier de står bak angrepet.

- Tilstanden er alvorlig for mange av de sårede, sier departementets talsmann Mohammed Ismail Kawoosi tirsdag formiddag.

Angrepet er det første siden Taliban i forrige uke kunngjorde at den ytterliggående opprørsgruppas årlige våroffensiv er i gang.

Selvmordsbomben var tilsynelatende rettet mot det nasjonale sikkerhetsdirektoratet NDS, men sivile ble også rammet av bomben, opplyser myndighetene. Afghanistans president Ashraf Ghani var tidlig ute med å fordømme angrepet, som han sier kostet «mange» menneskeliv i sentrum av Kabul midt i morgenrushet.

En ikke navngitt kilde i NDS sier til nyhetsbyrået DPA at minst 15 ansatte er drept, mens afghanske medier melder om mellom 24 og 40 drepte.

Ambassader I tillegg er minst 327 mennesker såret, opplyser det afghanske helsedepartementet. Eksplosjonen rammet en tettbebygd bydel som huser flere militære anlegg, og dessuten flere afghanske departementer og USAs ambassade.

- Tallet på drepte og sårede kan bli høyt fordi området var fullt av folk på denne tiden av morgenen, sier talsmann Sediq Sediqqi i det afghanske innenriksdepartementet til DPA.

Den kraftige eksplosjonen fikk vinduer til å riste flere kilometer unna og sendte en tykk røyksøyle opp på himmelen.

Skuddveksling Ifølge Sediqqi ble angrepet utført av en selvmordsbomber i bil. En eller to gjerningsmenn er muligens fortsatt på frifot, opplyser talsmannen. Angrepet startet med et selvmordsangrep og ble etterfulgt av skuddveksling mellom sikkerhetsstyrker og opprørere, melder Reuters' øyevitner. Talibans talsmann Zabihullah Mujahid hevder opprørsgruppas krigere klarte å ta seg inn i kontorene til NDS.

I en annen uttalelse, publisert på Talibans pashtospråklige nettsted, sier gruppa at den har utført et selvmordsangrep mot en NDS-enhet som er satt til å beskytte ministre og andre viktige personer.

NATO ikke rammet Eksplosjonen utløste varselsirener i USAs ambassadekompleks. I området ligger også hovedkvarteret til den NATO-ledede operasjonen i Afghanistan. Både ambassaden og NATO opplyser at de ikke er rammet av eksplosjonen.

Taliban kunngjorde forrige tirsdag at den årlige våroffensiven er i gang, på tross av at regjeringen i Kabul igjen forsøker å få opprørerne til forhandlingsbordet.

Taliban truet da med «storstilte angrep mot fiendens stillinger over hele landet». Både Taliban og det al-Qaida-tilknyttede Haqqani-nettverket har tidligere utført blodige bombeangrep i Kabul.

(NTB)

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart