Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Selvmordsbomber i Ankara

En 23 år gammel kvinne ble drept da bomben hun gjorde klar til å sprenge, eksploderte på en kafé i sentrum av Tyrkias hovedstad Ankara i dag. To andre personer ble skadd i eksplosjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokat Ahmet Multu sier til nyhetsbyrået Anatolia at eksplosjonen skyldtes en bombe som gikk av like etter at kvinnen hadde gått inn på kafeens toalett.

- Jeg hørte en kraftig eksplosjon rundt klokken ni, så løp jeg til kafeen. Jeg så kroppsdeler på bakken, sier et øyenvitne til Reuters.

Politiet har identifisert den kvinnelige selvmordsaksjonisten som Fatima Kayapinar, og sier hun var medlem av den venstreorienterte geriljagruppen Det revolusjonære folkefrigjøringspartiet (DHKP/C), melder nyhetsbyrået DPA. Gruppen står på EUs liste over terrororganisasjoner.

DHKP/C har gjennomført flere angrep mot sivile mål i Tyrkia de siste årene. En australsk statsborger ble drept i et attentat i Istanbul i 2001.

NTB

SPRENGTE KAFÉ: Den kvinnelige selvmordsbomberen sprengte seg selv i luften på en kafé i Tyrkias hovedstad Ankara i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media