Selvmordsbomber ombestemte seg

Den palestinske kvinnen vervet seg for å utføre en selvmordsaksjon. Men da hun fikk beskjed om at hun måtte bruke solbriller og sminke for ikke å vekke mistank, ombestemte hun seg. - Det er mot min religion, sier kvinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thauriya Hamamreh (25) er syerske, blomsterhandler og medlem av al-Aqsa-brigaden. Flere palestinske kvinner har utført selvmordsaksjoner i Israel, og Hamamreh vervet seg til brigaden, som har nær kontakt med Fatah og PLO. Hun fikk opplæring i en leilighet i Nablus.

Fra al-Aqsa lærte Hamamreh hvordan hun skulle utløse bomben. Hun ble instruert om å gå inn i en menneskemengde så fort som mulig og sprenge seg før noen rakk å få mistanke. Bomben hun skulle sprenge, veide 16 kilo og var så stor at den lille kvinnen nesten ikke klarte å bære den.

Hun fikk også vite at hun måtte forkle seg som en moderne israelsk kvinne for ikke å vekke mistanke når aksjonen skulle utføres. Men dét reagerte Hamamreh på.

- De ville at jeg skulle ha håret løst, bruke solbriller, tettsittende klær og sminke. Jeg sa nei fordi det er mot min religion, sier 25-åringen til den israelske avisa Ma'ariv.

Dagen før hun skulle sprenge seg selv og sivile israelere i lufta, begynte Hamamreh å tenke på om det var riktig å gjennomføre selvmordsaksjonen. Hun begynte å bli usikker på om hun virkelig kom til paradis, spesielt fordi hun hadde meldt seg som frivillig av personlige grunner. Hamamreh følte seg ensom, spesielt etter at hun ble avvist av en mann hun hadde håpet å gifte seg med.

- Jeg begynte å tenke at jeg kom til å drepe spebarn, kvinner og syke mennesker og forestilte meg at det var min familie som satt på restaurant og ble bombet, sier hun ifølge Sydney Morning Herald.

25-åringen lot være å møte opp til transporten som skulle bringe henne til Jerusalem. I stedet dro hun hjem til tanten sin i Tulkarem. Der ventet israelske soldater, som hadde fått tips om planene.

Fire palestinske kvinner har utført selvmordsaksjoner.

DREPTE SEKS:</B> Andaleeb Taqatqa (20) drepte seks personer og skadet 89 da hun sprengte seg selv i lufta i nærheten av et marked i Jerusalem.
FØRSTE KVINNELIGE SELVMORDSBOMBER:</B> Wafa Idris tok en israelsk mann med seg i døden da hun sprengte seg 27. januar.