Selvmordsbomber overlevde

Den unge palestineren overlevde da bomben han bar med seg gikk av for tidlig. Her slepes han bort av en israelsk bomberobot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

16 personer mistet livet i går livet i en palestinsk selvmordaksjon i nærheten av Tel Aviv. I dag inntraff en ny eksplosjon på en bussholdeplass 2 mil sør for Haifa i det nordlige Israel.

Nå viser det seg at selvmordsbomberen i dagens aksjon overlevde. Israelsk politi tror bomben gikk av for tidlig. To soldater ble skadd i aksjonen.

Bomberen ble fraktet til sykehuset, og er nå inne til operasjon, skriver Jerusalem Posts nettutgave.

Lover hevn

Statsminister Ariel Sharon har avbrutt sitt besøk i Washington og er nå på vei tilbake til Israel. I kveld samler han sitt sikkerhetskabinett for å diskutere tiltak etter gårsdagens bombeaksjon.

Sharon avbrøt besøket sitt i USA straks han fikk beskjed om selvmordsbomben i en biljardhall i utkanten av Tel Aviv.

Hamas

Israel vil aldri gi etter for terroristenes utpressing. Det kommer ikke på tale med politiske innrømmelser over palestinerne, før terrorismen er knust, sa den israelske statsministeren.

- Denne bombeeksplosjonen beviser den palestinske selvstyremyndighetens egentlige hensikter, framholdt han. Sharon kommenterte ikke at selvstyremyndigheten har fordømt aksjonen i utkanten av Tel Aviv.

Den islamistiske organisasjonen Hamas sier den sto bak terrorangrepet mot biljardhallen i Rishon Letzion. I tillegg til 16 drepte, inklusive palestineren som utførte terrorangrepet, kom over 40 skade.

DRAS VEKK: En israelsk bomberobot sleper vekk den sterkt skadde palestinske selvmordsbomberen etter eksplosjonen sør for Haifa i dag morges.
ALVORLIG SKADD: Palestineren ble alvorlig skadd da bomben gikk av.
<B>BLIR UNDERSØKT: En israelsk sprengstoffekspert undersøker den hardt skadde palestineren.