TRE DREPT: Politiet holder vakt på stedet der en selvmordsbombe tok livet av minst tre personer i Kabul søndag. Tirsdag skal det holdes en stor internasjonal konferanse i byen. Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) skal delta på konferansen. Foto: REUTERS / Omar Sobhani / SCANPIX
TRE DREPT: Politiet holder vakt på stedet der en selvmordsbombe tok livet av minst tre personer i Kabul søndag. Tirsdag skal det holdes en stor internasjonal konferanse i byen. Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) skal delta på konferansen. Foto: REUTERS / Omar Sobhani / SCANPIXVis mer

Selvmordsbomber tok minst tre liv i Kabul

To dager før Støre kommer til byen for å delta på en internasjonal konferanse i byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Minst tre personer ble drept og flere titalls skadd da en selvmordsbomber slo til i Kabul søndag. Angrepet skjer bare to dager før utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) skal delta på en internasjonal konferanse i byen.

Det skal ha vært en syklist som utløste bomben i en gate i Kabul søndag. Minst tre personer mistet livet i angrepet og flere titalls personer kom til skade.

Ifølge afghansk politi skjedde angrepet i et boligområde i nærheten av byens internasjonale flyplass.

Opprinnelig forsøkte selvmordsbomberen å ramme et annet område, men sikkerhetstiltak tvang ham til å detonere bomben i en gate med lite aktivitet i stedet, ifølge en talsmann for innenriksdepartementet.

Det er høyt sikkerhetsnivå i byen i forkant av en stor internasjonal konferanse tirsdag, der den afghanske regjeringen og en rekke utenriksministre skal samles til samtaler om Afghanistans fremtid.

Også utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) skal delta på konferansen. Søndag er han i Mazar-i-Sharif nord i Afghanistan for å besøke norske soldater der.

(NTB)