Selvmordsbombere angrep Røde Kors i Afghanistan

Selvmordsbombere i skuddveksling utenfor Røde Kors-bygning i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politisjefen i Nangarhar bekrefter at operasjonen er avsluttet, og at alle de tre angriperne er drept, melder Reuters-journalist Hamid Shalizi på Twitter. An afghansk Røde Kors-ansatt skal være skadd.

En person som stod vakt skal være drept, sier afghanske myndigheter til Al Jazeera.

Ifølge innenriksdepartementet har sju utenlandske Røde Kors-ansatte har blitt evakuert fra bygningen. Røde Kors Norge har ingen ansatte i området.

Stor eksplosjon En stor eksplosjon ble hørt i området, sier vitner til Reuters og selvmordsbomberne skal være tungt bevæpnet. Det internasjonale Røde Kors (ICRC) bekreftet angrepet.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters står deler av bygningen i brann, og det skal ha blitt hørt skudd etter eksplosjonen.

Det var den amerikanske journalisten Sharifullah Sahak, som først kom med meldingen på sin Twitter-konto. Sahak jobber for New York Times i Kabul, Afghanistan. Ifølge journalisten skal selvmordsbombere har tatt seg inn i området i Panjsher, Afghanistan.

Al Jazeera-journalisten Abdullah Shahood skriver også om angrepet på Twitter, og har også lagt ut et bilde av en stor røyksky i området.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer