- Selvmordsbomberen befant seg i ankomstområdet

Medhjelperne kom seg unna, ifølge russisk radio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOSKVA (Dagbladet): En av Russlands største flyplasser ble rystet av en kraftig eksplosjon i ettermiddag.

Den antatte selvmordsbomberen befant seg i Domodedovos venteområde ved ankomsthallen da han utløste eksplosivene, melder en rekke russiske medier.

Hans medhjelpere, om det var én eller flere er foreløpig uklart, klarte å komme seg unna i kaoset som oppsto etter terroraksjonen, ifølge den anerkjente radiokanalen Ekko Moskva.

Ifølge helseminister Tatyana Golikova er minst 29 mennesker drept. Tallet på de skadde er fortsatt 130.

- Nå finnes det flere forskjellige tall, men vi kan hittil bare bekrefte at det er 29 døde. Denne informasjonen vil selvfølgelig oppdateres fortløpende, sa Golikov på en pressekonferanse.

Ifølge nyhetsbyrået Itar-Tass oppgir flyplassens informasjonsansvarlig, Yelena Galanova, at det dreier seg om 35 døde.

Fem kilo sprengstoff Eksplosjonen fant sted ved sikkerhetsområdet ved utgangen fra ankomsthallen.

Ifølge sikkerhetspersonell på stedet er det funnet kroppsdeler som trolig stammer fra selvmordsbomberen.

Foreløpige anslag viser at han bar et bombebelte eller -sekk som inneholdt omkring fem kilo sprengstoff.

Ut i fra personskadene inneholdt bomben også oppmalte skruer, spiker og andre metallpartikler.

Det skal være en selvmordsbomber som står bak angrepet. Ifølge øyenvitner som har snakket med den russiske TV-kanalen Vesti News skal en mann ha ropt «jeg skal drepe dere alle sammen» før eksplosjonen skjedde.
Fanget på video Ifølge en etterforsker Itar-Tass har snakket med, skal minst tre mistenkelige personer ha kommet seg gjennom sikkerhetssjekken før bomben gikk av.

METALLPARTIKLER: Bomben som eksploderte på Domodedovo-flyplassen i ettermiddag var fylt med oppmalte skruer, muttere, spiker og andre mindre metallgjenstander. Foto: REUTERS/SCANPIX
METALLPARTIKLER: Bomben som eksploderte på Domodedovo-flyplassen i ettermiddag var fylt med oppmalte skruer, muttere, spiker og andre mindre metallgjenstander. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Videokameraer fanget opp tre mistenkelige menn. De entret Domodedovo ved en hall der det ikke er noen metalldetektorer. De tre skal ha vært stoppet av politiet for en ID-sjekk. En eksplosjon kom rett etter dette, sier kilden.

Tre av de døde skal være fra Frankrike og Italia. Medisinsk personell arbeider med å gjenopplive en tsjekkisk kvinne. Det var mange personer i ankomsthallen da bomben gikk av, ettersom 30 fly landet på tidspunktet - 15 av dem internasjonale flyvninger.

Konkrete tips Russiske sikkerhetsmyndigheter ble allerede for én uke siden varslet om et mulig terrorangrep mot én av hovedstadens tre flyplasser.

Politiet har jaktet på tre navngitte menn, uten å lykkes å pågripe disse før ettermiddagens terrorhandling.

Sikkerheten i hovedstaden har blitt kraftig skjerpet de siste timene. Ved flere av byens metrostasjoner, sjekkes identiteten på alle de reisende.

Bevæpnede soldater og hundeekvipasjer patruljerer inne på stasjonene.