Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Selvmordsbomberen er ikke svensk

Svensk sikkerhetspoliti tilbakeviser opplysninger i israelske og bulgarske medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisen The Times of Israel og flere andre medier hevdet torsdag kveld at en svensk mann stod bak selvmordsaksjonen i Bulgaria i går og viser til rapporter i bulgarske medier. Avisen oppgir ikke hvilke bulgarske medier opplysningene er hentet fra, og de er ikke bekreftet fra annet hold.

Men det svenske sikkerhetspolitiet Säpo avkrefter opplysningene overfor nyhetsbyrået TT:

- Vi kan bekrefte at det ikke er ham, sier Claes Ohlsson i Säpo til TT.

Mannen hadde på seg et falsk amerikansk pass med navnet «Jacque Felipe Martin», melder den israelske avisa Haaretz. ABC News har publisert et bilde av det falske passet.

Fem israelere og en bulgarsk bussjåfør ble drept i tillegg til angriperen. Over 30 ble såret, tre av dem alvorlig.

- Selvmordsbomberen så ut som hvilken som helst turist, sier Bulgarias innenriksminister Tsvetan Tsvetanov. Han var utstyrt med et falskt førerkort fra den amerikanske delstaten Michigan, og det lange håret var muligens en parykk. Politiet har mannens fingeravtrykk som de DNA-tester i et forsøk på å fastslå hans identitet. Israels statsminister Benjamin Netanyahu var raskt ute med å anklage Iran for angrepet. Ifølge Israel ble det utført av den libanesiske Hizbollah-bevegelsen ved hjelp av Iran. - Angrepet er et ledd i en global terroraksjon utført av Iran og Hizbollah som omfatter en rekke land på fem kontinenter, sa Netanyahu på en pressekonferanse torsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media