ANGREP FESTIVAL: Tyskland ble søndag kveld rammet av det fjerde voldelige angrepet på en uke da en 27 år gammel syrisk asylsøker utløste en sprengladning i Ansbach i Bayern. Photo: Daniel Karmann / DPA / NTB Scanpix
ANGREP FESTIVAL: Tyskland ble søndag kveld rammet av det fjerde voldelige angrepet på en uke da en 27 år gammel syrisk asylsøker utløste en sprengladning i Ansbach i Bayern. Photo: Daniel Karmann / DPA / NTB ScanpixVis mer

Selvmordsbomberen i Ansbach skulle deporteres til Bulgaria

Kom til Tyskland for to år siden. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 27 år gamle syriske asylsøkeren som sprengte seg i Ansbach søndag, skulle deporteres til Bulgaria, opplyser tyske myndighetene.

Ifølge innenriksministeren i Bayern, Joachim Hermann, kom 27-åringen til Tyskland for to år siden og søkte asyl.

Søknaden ble avslått for ett år siden, men mannen hadde fått midlertidig opphold i Tyskland og bodde i en kommunal leilighet.

Ifølge Herrmann har mannen forsøkt å ta sitt eget liv to ganger tidligere, og han har derfor vært innlagt på et psykiatrisk sykehus.

Han skulle nå deporteres til Bulgaria, opplyser en talsmann for innenriksdepartementet i Tyskland.

Ingen livstruende skadd

27-åringen var den eneste som døde i eksplosjonen like etter klokken 22 søndag. Tolv personer ble såret, og tilstanden beskrives som alvorlig for tre av dem, men ingen skal være livstruende skadd.

Ifølge visepolitimester Roman Fertinger ble det sikret spor og tatt opp vitneforklaringer natt til mandag.

Politiet vet foreløpig ikke hvilket miljø den antatte gjerningsmannen tilhørte eller hvordan han har fått tak i sprengstoff.

- Det er uhyrlig at noen misbruker asylinstituttet med en slik forakt for andre mennesker. Alt må gjøres for å hindre at dette griper om seg, sier ministeren.

Statsadvokat Michael Schrotberger understreker at man nå kartlegge om gjerningsmannen hadde kontakt med ytterliggående islamister.

Avvist

De første meldingene gikk ut på at eksplosjonen fant sted i en vinbar i Ansbach, men ordføreren sier det skjedde ved inngangen til en utendørskonsert der det var 2.500 mennesker til stede. Mannen ble avvist ved inngangen fordi han ikke hadde billett.

En polititalsmann sier gjerningsmannen hadde en ryggsekk, og politiet tror han hadde bomben i sekken og at han handlet alene.