Selvmordsbombernes siste hilsen

Tre palestinere, som døde da de detonerte sine bomber, etterlot seg en video hvor de forklarte hvorfor de gjennomførte sine bombeaksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

22 år gamle Hussein Nasser studerte ved universitetet i Gaza kjørte sin bil med en bombe om bord til den israelske utposten Netzarim på Gaza-stripen. Bomben eksploderte under israelsk ild, og Hussein Nasser døde momentant. Ingen andre ble skadet.

De to andre, 22 år gamle Osama Ambdul Hija og 19 år gamle Ala Sabeh fra byen Jenin på Vestbredden, kjørte sammen inn i døden. De detonerte bomben ved siden av en buss i den israelske byen Hadera. 45 israelere ble skadet.

Hevn mot Israels overgrep

Abdul Hija og Sabeh forteller i videoen at de utførte terroraksjonene som hevn mot Israel. «Min anbefaling til mitt folk er hellig krig mot jødene», sier Sabeh på videoen, melder nyhetsbyrået AP.

De to gruppene som har tatt på seg ansvaret for bombene, Hamas og islamsk Jihad, sier i en uttalelse at angrepene var dedikert til den libanesiske geriljagruppen Hezbollah, på ettårsdagen for israelernes tilbaketrekning fra Libanon.

Hezbollah har gitt militante islamske grupper på Vestbredden stadig mer hjelp.

Nasser var iført kamuflasjefargede klær på sin video, og leste fra et ark han hadde plassert på Koranen. Hans budskap var rettet mot statsminister Ariel Sharon. Nasser truet med å si at israelske hjem vil bli angrepet inntil angrepene mot palestinske hjem stopper.

Abdul Hija avsluttet med setningen:

- Mamma, jeg vil ikke høre deg gråte, ikke gråt. Tenk på meg som en martyr nå.

<B>OFFRET SEG SELV: De to unge palestinerne Osama Ambdul Hija og Ala Sabeh sprengte seg selv i luften ved siden av en buss i den israelske byen Hadera. 45 sivile israelere ble skadet.