Selvmordsbombing har blitt pengespill

Israelsk politi etterforsker nå påstander om at en gambling-ring setter penger på hva som blir det neste målet for en palestinsk selvmordsbomber.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gambling-ringen ble opprettet i den israelske byen Kiryat Malachi. Her kan gamblere fylle ut et skjema som gir forskjellige odds på byer og områder i Israel, melder ukeavisa Zman Tel Aviv.

- Vi undersøker om dette bryter med gambling-lovene. Vi kaster oss ikke inn i det moralske aspektet, sier polititalsmann Gil Kleiman.

Israelsk lov forbyr gambling, men pengespill foregår i det skjulte i hele landet og på cruiseskip som plukker opp gamblere i israelske havner.

Spill på selvmordsbombing er imidlertid noe ironisk.

Israelerne ser på sitt daglige liv som en russisk rullet. Palestinske selvmordsbombere har slått til mot busser, restauranter og familieselskaper i den 20 måneder lange konflikten.

Må være et palestinsk angrep

Ifølge avisa er det byer som oftest har blitt angrepet som har lavest odds. Jerusalem gir minst igjen for pengene med en odds på 3-2. Byene Ashdod og Eilat gir mest uttelling, med henholdsvis 13-1 og 17-1.

Ringen begynte opprinnelig å spille på fotball- og basketballkamper, men har nå funnet en ny arena. Gamblerne må sette minimum to dollar per by, og de må sette pengene på nytt - med ny odds - etter hvert angrep.

Dette er kravene for at et angrep skal bli godkjent:

  • Det må være et arabisk angrep på jøder.
  • Angrepet må bli rapportert i media.

    Minst 509 israelere har blitt drept de siste 20 månedene. Om lag halvparten har mistet livet i selvmordsangrep og av bilbomber. Minst 1395 palestinere har mistet livet siden konflikten ble trappet opp i september 2000, melder Reuters.

ABSURD SPILL: I april sprenge en selvmordsbomber seg selv og denne bussen i lufta i Haifa. Nå er slike angrep et pengespill i Israel.