Selvmordsvakt på kjæresteparet

Politiet frykter at kjæresteparet som er siktet i drapssaken på Holly og Jessica skal begå selvmord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske vaktmesteren Ian Huntley som er siktet for drapet på de to småjentene, og hans samboer Maxine Carr, holdes under oppsyn.

Sjekkes hvert kvarter

Politiet frykter at de skal begå selvmord, skriver britiske The Sun i dag.

Ian Huntley, som arbeidet som vaktmester på skolen til jentene i Soham, er innlagt på et psykiatrisk sykehus i Nottinghamshire.

Maxine Carr ble varetektsfengslet i åtte dager onsdag.

Huntley ble tirsdag siktet for drapet på Holly Wells og Jessica Chapman, mens Carr ble siktet for falsk forklaring. Siktelsen kan innebære livstidsstraff.

Huntley er under observasjon på Rampton-sykehuset, og Carr sjekkes hvert 15. minutt døgnet rundt der hun sitter i kvinnefengselet Holloway i London.

Politiet er spesielt bekymret for Carr, som skal ha forsøkt å ta selvmord to ganger tidligere.

Fengselet er Storbritannias største kvinnefengel. Det ble bygget i 1851 og har 500 innsatte. Fengselet har et dårlig rykte. Mange av de innsatte har alkohol- og rusproblemer. Sju innsatte sitter på livstidsdommer.

I cellen finnes ingenting annet enn møbler laget av mykt, sammenpresset tre. Dette er spesialdesignet til å brekke lett, og skal ikke kunne brukes til å ta sitt eget liv.

- Morder!

Maxine Carr ble møtt av rasende tilrop fra folkemengden da hun ble framstilt for retten i Peterborough onsdag. -Morder, Morder! ropte illsinte briter, mens de hyttet med nevene. Noen holdt opp plakater der det sto at hun skulle råtne i helvete og der det ble krevd dødsstraff.

Inne i rettssalen var hun eskortert av tre kvinnelige voktere der hun satt bak skuddsikkert glass. Hun snakket bare to ganger, den ene gangen for å bekrefte sitt navn, den andre gangen for å bekrefte sin adresse.

Huntley og Carr ble arrestert lørdag, bare noen timer før de to jentene ble funnet døde 14 dager etter at de forsvant.

Onsdag bekreftet politiet at de døde virkelig var tiåringene Holly Wells og Jessica Chapman.

Isolert liv

Maxine Carr kan gå et isolert liv i møte i fengselet. Myndighetene må antakeligvis holde henne adskilt fra de andre innsatte ved Holloway Prison, melder PA.

Maxine skal neste gang møte i rettsalen torsdag 29. august. Hun er nå satt i varetekt i åtte dager. Hun ankom fengelet omkring lunch på onsdag, og fikk besøk av lege som blant annet sjekket hennes mentale tilstand.

Hjernescanning

Ian Huntley skal gjennm en rekke undersøkelser før legene skal avgjøre om han er frisk nok til å stille for retten.

28-åringen får blant annet hjernet scannet på Ramton sykehus, for å forsikre om at han ikke forsøker å lure legene og få en erklæring på at han er sinnsyk.

En av undersøkelsene er en såkalt CAT-scan, som kan vise hjerneabnormiteter linket til mentale sykdommer. Huntley får også daglig besøk av en gruppe psykiatere.

PÅ MENTALSYKEHUS:</B> Den siktede Ian Huntley er overført til et mentalsykehus. Mange stiller seg spørsmål om han spekulererer i å bli erklært sinnsyk.
ILLSINTE BRITER:</B> Mobben utenfor rettsalen var i lynsjestemning da Maxine Carr ankom i går. Poltiti måtte til for å holde masssene under kontroll.
SNAKKET BARE TO GANGER:</B> Maxine Carr i rettsalen i går. Hun ble idømt 8 dagers varektekt, og skal møte i rettsalen igjen neste uke.