- Selvsagt blir det avsløringer av norske selskaper en gang iblant

Korrupsjonsforsker sier Vimpelcom-saken er alvorlig.

INN PÅ TEPPET: Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas måtte i går forklare seg om Vimpelcom-saken til næringsminister Monica Mæland (H). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
INN PÅ TEPPET: Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas måtte i går forklare seg om Vimpelcom-saken til næringsminister Monica Mæland (H). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Saken er alvorlig, men grunnen til all fokuseringen på korrupsjon internasjonalt skyldes at det faktisk er et problem. Selvsagt blir det avsløringer av norske selskaper en gang iblant, sier Tina Søreide, korrupsjonsforsker ved Universitetet i Bergen, til Dagbladet.

Søreide har merket seg korrupsjonssaken rundt russiske Vimpelcom, som Klassekampen har avdekket. Det delvis Telenor-eide mobilselskapet har ifølge avsløringene betalt svimlende summer for lisens til å drive virksomhet i det sentralasiatiske landet Usbekistan - til et postkasseselskap drevet av den usbekiske presidentens datter, glamorøse Gulnara Karimova (42).

Ifølge avsløringene fra Klassekampen og SVT har Karimovas selskap Takilant mottatt over halvannen milliard kroner for telelisenser fra Vimpelcom og svenske TeliaSonera.

På teppet Telenor-sjef og Vimpelcom-styremedlem Jon Fredrik Baksaas, som i sin tid garanterte for at kjøpet av mobillisensene gikk riktig for seg, var i går inne på teppet hos næringsminister Monica Mæland (H). Hun er tilfreds med Baksaas' forklaring at så vidt styret visste, ble alt gjort i henhold til amerikansk regelverk - som er strengt utformet med tanke på korrupsjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer