ANMELDT:Onsdag i forrige uke la statsråd Audun Lysbakken fram sine svar til kontroll- og konstitusjonskomiteen, og måtte samtidig svare på spørsmål fra et fulltallig pressekorps. Nå må han kanskje svare på spørsmål fra Økokrim - i dag ble han politianmeldt for korrupsjon. Foto: Jacques Hvistendahl
ANMELDT:Onsdag i forrige uke la statsråd Audun Lysbakken fram sine svar til kontroll- og konstitusjonskomiteen, og måtte samtidig svare på spørsmål fra et fulltallig pressekorps. Nå må han kanskje svare på spørsmål fra Økokrim - i dag ble han politianmeldt for korrupsjon. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

- Selvsagt følger vi med på det dere skriver

Økokrim mottok i dag politianmeldelse på statsråd Audun Lysbakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken ble i dag politianmeldt for korrupsjon av en Venstre-politiker i Oppland.

- Dersom en vanlig person hadde blitt anklaget for korrupsjon så er det ikke nok å legge seg flat, slik Lysbakken har gjort. Det må være likhet for loven, sier lokalpolitiker Mikkel Dobloug (V) til tv2.no.

Økokrimsjef Trond Eirik Schea vil ikke kommentere den konkrete anmeldelsen.

- Vi har ingen kommentarer til dette. Om vi får en anmeldelse vil vi ta stilling til den på vanlig måte, sier Schea til Dagbladet.

«Politisk korrupsjon»
Likevel bekrefter han at Lysbakkens tildeling av 154 000 kroner til en undergruppe av sitt eget ungdomsparti har fanget interessen til Norges fremste korrupsjonsjegere.

- Selvsagt følger vi med på hva dere har skrevet om denne saken, sier Schea.

Han viser blant annet til at Transparency Intenationals uttalelse.

- Sentrale aktører som Transparency International mener jo at dette er politisk korrupsjon.

I morgen er det møte i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Der blir det etter alle solemerker åpent sak mot Lysbakken - som vil innebære at han må møte til åpen høring i Stortinget.

Komiteleder Anders Anundsen har registrert politianmeldelsen, men sier til Dagbladet:

- Stortinget får holde seg unna politiets arbeid med anmeldelser, det skal politi- og påtalemakt få håndtere uten innblanding.

FØLGER SAKEN: Sjef i Økokrim, Trond Eirik Schea, har ingen kommentar til anmeldelsen, men sier de har fulgt Dagbladets avsløringer av barne- og likestillingsdepartementets selvforsvarspenger.  Foto: Berit Roald / Scanpix
FØLGER SAKEN: Sjef i Økokrim, Trond Eirik Schea, har ingen kommentar til anmeldelsen, men sier de har fulgt Dagbladets avsløringer av barne- og likestillingsdepartementets selvforsvarspenger. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer

- Hva sier det om denne saken at det nå foreligger en politianmeldelse?

- Jeg tror dette er en sak som har engasjert mange, og som mange ser som alvorlig, sier Anundsen.

Partisekretær i SV, Silje Schei Tveitdal, sier de har registrert anmeldelsen.

- Statsråden og departementet arbeider nå med å få fram all informasjon i denne saken, sier Tveitdal til Dagbladet.

Statsråd Audun Lysbakken ønsket i ettermiddag ikke å kommentere anmeldelsen overfor Dagbladet.