Presidentvalget i USA

- Selvsagt vinner Pete

Ekteparet Joseph og Marina McCarthy forteller til Dagbladet om hvorfor de mener deres tidligere student ved Harvard, Pete Buttigieg, var noe helt spesielt og vil bli USAs neste president.

REKLAME: I en reklame nylig sluppet av Joe Biden, trekker han fram Pete Buttigieg sin uerfarenhet som et sentralt poeng for hvorfor amerikanere ikke bør stemme på ordføreren fra South Bend, Indiana. Video: Kvaale/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MILFORD, NEW HAMPSHIRE (Dagbladet): De siste dagene har kampen virkelig hardnet til. De demokratiske presidentkandidatene haster alt de kan på kryss og tvers i New Hampshire før primærvalget tirsdag kveld. Langs veikantene står reklameplakater for kandidatene. TV-sendingene er fylt med politiske reklamer.

I Milford i New Hampshire har noen hundre Pete Buttigieg-supportere samlet seg for å høre på den unge kometen. Han gjorde det overraskende bra i kaosvalget i Iowa og har fått et solid løft.

Overbeviste

- Da Pete først varslet at han ville stille som presidentkandidat, lurte vi på om han var klar for dette. Han kom til Washington D.C. og holdt en tale. Vi gikk for å høre på ham. Alle som var der, gikk derfra og sa: «Han er min kandidat.», sier Joseph McCarthy til Dagbladet.

Han står utenfor valgmøtet sammen med kona Marina McCarthy og hutrer i kulda.

Venstresidekandidaten og senatoren Bernie Sanders og den tidligere ordføreren i South Bend, Pete Buttigieg, kniver om seieren i det demokratiske primærvalget i New Hampshire, ifølge meningsmåligene. Deretter følger senatorene Elizabeth Warren, Amy Klobuchar og tidligere visepresident Joe Biden. For kandidater som Warren og Biden kan dårlige resultater i New Hampshire bli katastrofalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer